Productie — June 20, 2023 at 1:05 pm

Omnia Plast și-a digitalizat procesele de producție cu ajutorul soluției Charisma ERP

by

Omnia Plast, unul dintre cei mai importanți producători locali de mase plastice, și-a digitalizat procesele de producție și a susținut o dezvoltare accelerată a activității cu ajutorul soluției Charisma ERP oferită de TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est.

manufacturingPrincipalul obiectiv atins de companie prin utilizarea soluției digitale constă în gestionarea integrată a proceselor de producție, de la intrarea materiei prime până la livrare, respectiv planificarea activității în funcție de rapoartele obținute.

Omnia Plast, parte a grupului italian Sunino Spa, specializat în producția de mase plastice, a crescut de la 250 de angajați, în anul 2006, la o echipă de cca. 1300 de oameni și o cifră de afaceri de aproximativ 53 de milioane de euro, în prezent.

Dezvoltarea companiei a fost susținută, printre altele, de soluția Charisma ERP, oferită de TotalSoft, prin care Omnia Plast și-a atins țelul de integrare și gestionare unitară a procesului de producție, livrare și raportare.

„Inițial, lucrurile se puteau gestiona în mai multe softuri standard, însă odată cu creșterea înregistrată, am simțit nevoia de  centralizare a acestora, tocmai pentru a putea controla producția cât mai bine și a avea rapoarte în funcție de care să putem să ne îmbunătățim activitatea. Charisma ne-a ajutat să implementăm un sistem propriu în care să poată lucra toți cei implicați, într-un mod direct”, a declarat Alexandru Grancea, manager general Omnia Plast.

Printre obiectivele atinse de companie prin implementarea soluției TotalSoft se numără: urmărirea stocurilor, urmărirea fluxului de producție cu ajutorul unui sistem de programare automat, respectiv optimizarea și eficientizarea fluxurilor existente.

Atingerea acestor deziderate a adus o serie de beneficii precum: urmărirea rețetarului într-un singur ecran, eficientizarea achizițiilor, monitorizarea constantă a vânzărilor, respectiv urmărirea producției prin scanare, reușind, astfel, să elimine toate erorile umane și timpii pierduți în acest proces. Pe scurt, compania a obținut integrarea întregii activități într-un singur soft.

Publicația CIO Applications Europe, un cunoscut ghid de tehnologie pentru business, a inclus TotalSoft printre primii 10 furnizori de soluții de tip ERP din Europa deoarece Charisma ERP automatizează și integrează procesele din toate ariile de business, crescând eficiența unei companii prin gestionarea proceselor de business, planificarea activității, forecaste-uri și analize de business.