Productie — June 30, 2023 at 1:59 pm

Thermo Control a implementat EcoStruxure Building by Schneider Electric la fabrica ifm prover din Sibiu

by

Thermo Control, partener Schneider Electric, a implementat soluția de Building Management System (BMS) Ecostruxure Building în cadrul noii fabrici construite de ifm prover în Sibiu. Sistemul monitorizează, controlează și gestionează toate instalațiile electrice și mecanice din fabrică.

Schneider ElectricGrupul german ifm, producător de senzori de înaltă calitate, a construit noua fabrică în Sibiu pentru a-și extinde capacitatea de producție și a satisface cererea în creștere existentă pe piață. Încă din faza de planificare și construcție a noii fabrici, compania a dorit să asigure un mediu de lucru optim pentru angajați, eficiență energetică și control complet asupra sisteme-lor critice. Acesta a fost motivul pentru care a ales să contracteze Thermo Control, pentru a dezvolta și implementa un sistem BMS de ultimă generație în noua fabrică.

„Proiectul a început așa cum ne-am dori să înceapă toate proiectele în care soluțiile noastre sunt implicate”, a spus Lucian Ene, Director Vânzări Contractori și Tablotieri, Schneider Electric. „Și anume cu o analiză detaliată a nevoilor de perspectivă ale fabricii. Echipa de ingineri de la Ecoxpert Thermo Control a lucrat îndeaproape cu compania ifm pentru a înțele-ge cerințele specifice activității sale de producție și a propune soluțiile cele mai potrivite și mai eficiente. Punctele importante analizate au fost legate de reducerea emisiilor CO2 și calculul amprentei de carbon pe unitate de senzor produs.”

Ca partener Ecoxpert al Schneider Electric, Thermo Control a propus o soluție care include senzori avansați, controlere și software personalizat pentru a monitoriza și controla toate sistemele operaționale ale clădirii. Senzorii au fost plasați optim în întreaga fabrică, pentru a mă-sura și raporta parametrii critici, iar controlerele au fost programate pentru a permite ajustarea automată în timp real în funcție de nevoile utilizatorilor.

EcoStruxure Building de la Schneider Electric oferă acum informaţii în timp real cu privire la consumurile de energie electrică, energie termică, dar şi despre starea instalaţiilor. În plus, asigură optimizarea funcționării instalațiilor de încălzire și răcire, ventilație, precum și a instalațiilor de iluminat.

Fabrica are instalate panouri fotovoltaice și pompe de căldură care, integrate în soluția BMS, cresc eficiența energetică și scad facturile la utilități. De asemenea, senzorii de temperatură, umiditate și presiune, utilizați în procesele de monitorizare și control, și integrați în cadrul BMS, sunt produși chiar în fabrica ifm prover.

„La Schneider Electric știm cât de important este un sistem performant de management al clădirii, cu atât mai mult atunci când vine vorba de implementarea unei astfel de soluții în fa-bricile mari, unde consumul de energie reprezintă o cotă semnificativă a costurilor operaționale”, spune Lucian Enaru, Director General la Schneider Electric. „Ne bucurăm că soluția noastră EcoStruxure Building a fost integrată în noua fabrică ifm de la bun început, pentru că în acest fel, contribuția sa la eficientizarea operațiunilor, la îmbunătățirea eficienței energetice și a nivelului de siguranță e maximă.”

„Implementarea soluției EcoStruxure Building a fost un proiect foarte important pentru noi, fiind vorba de o construcție nouă, care avea nevoie de soluții, care să răspundă unor nevoi esen-țiale pentru client, de la buna funcționare a activităților, la un nivel ridicat de eficiență energetică”, spune Zsolt Mezei, Director Tehnic la Thermo Control. „Ca partener EcoXpert al Schneider Electric, am valorificat cunoștințele, echipamentele și aplicațiile de ultimă oră puse la dispoziția noastră și a clienților noștri de către companie.”