Vertiv ESG: Protejarea mediului prin soluții eficiente și operațiuni responsabile

by

Vertiv se străduiește să dezvolte produse, soluții și servicii care permit clienților să fie lideri în eficiența energetică și a conservării apei în operațiunile lor de infrastructură. Pentru acest obiectiv, Vertiv este angajat să colaboreze cu clienții în rezolvarea problemelor complexe legate de infrastructura digitală critică.

c2-1-coverCompania își bazează eforturile pe cinci principii-cheie pentru a satisface cerințele clienților în ceea ce privește cresterea infrastructurii digitale critice și reducerea impactului asupra mediului. Acestea sunt :

1. Eficiență ridicată: Proiectează soluții eficiente din punct de vedere energetic și al consumului de apă.
2. Fiabilitate ridicată: Construiește echipamente rezistente și ușor de întreținut, care sunt sustenabile și de lungă durată.
3. Impact scăzut: Vertiv se străduiește să înțeleagă și să limiteze procesele de fabricație care pot avea efecte adverse asupra mediului și crește utilizarea de materiale reciclabile în produsele și în ambalajul acestora.
4. Contact minim: Vertiv face diagnosticarea și rezolvă problemele de la distanță, oferă servicii de optimizare și utilizează sisteme conectate pentru a îmbunătăți și reduce impactul asupra mediului al practicilor de întreținere.
5. Economie circulară: Vertiv reutilizează, recondiționează sau reciclează echipamentele și materialele uzate.

Pe lângă portofoliul de produse existent, Vertiv a introdus o serie de soluții edge noi de alimentare și răcire, care acceptă medii edge computing din ce în ce mai critice și complexe și sprijină eforturile clienților de a-și reduce impactul asupra mediului.

Soluții de alimentare
Vertiv oferă o gamă largă de produse și sisteme de alimentare pentru misiune critică, asigurând o eficiență de top prin utilizarea tehnologiilor precum Trinergy™ și modul de operare Dynamic Online.

De exemplu, UPS-ul  Vertiv™ Liebert® EXL S1 cu modul Dynamic Online permite o eficiență de operare de până la 99% și este mai eficient din punct de vedere energetic în comparație cu un UPS online standard. În plus, Vertiv™ Liebert® Trinergy™ Cube selectează automat, pe baza condițiilor sursei de alimentare de intrare, cel mai eficient mod de funcționare pentru a oferi o eficiență mai mare de 98% a sistemului, fără a compromite timpul critic de funcționare.

c2-2În plus, în portofoliul Vertiv sunt sisteme UPS certificate ENERGY STAR în opt linii de produse, care acoperă peste 70 de modele.

Pe lângă eficiența produselor de vârf din clasă, compania oferă și sisteme UPS cu caracteristici Dynamic Grid Support, cum ar fi peak shaving, care le permite clienților să-și protejeze sarcina critică, reducând în același timp costurile totale pentru energie.

Sistemele UPS echipate cu astfel de caracteristici le permit clienților să utilizeze cea mai eficientă și mai rentabilă sursă de energie. În plus, această caracteristică le permite clienților să participe la programe de echilibrare a rețelei care contribuie la eforturile de decarbonizare și sprijină tranziția către surse de energie verde.

c2-3Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS oferă o eficiență de operare de până la 99% în modul Dynamic Online, pentru a maximiza consumul de energie în comparație cu un UPS online standard.

Management termic
Vertiv este lider în soluții de management termic eficient din punct de vedere energetic și al apei. Sistemele  de răcire fără apă au economisit miliarde de tone de apă pe an în întreaga lume, de când au fost introduse în 2013.

De exemplu, sistemul de economisire free-cooling Vertiv™ Liebert® DSE reduce consumul cu până la 15,14 miliarde de litri de apă pe an, pe unitate, în comparație cu modelele pe bază de apă (de exemplu, unitatea de răcire cu apă rece).

Aparatul ecologic, eficient din punct de vedere energetic, Vertiv™ Liebert® AFC cu Invertor screw chiller și peretele termic cu apă răcită Vertiv™ Liebert® CWA utilizează agent frigorific cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP) și sunt concepute pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2), pentru a limita amprenta de carbon și funcționează cu o eficiență energetică ridicată.

În plus, sistemul termic Vertiv™ Liebert® iCOM™-S de telecontrol, o soluție de pionierat pentru reducerea consumului de energie în funcționarea centrului de date, oferă o eficiență cu până la 40% mai mare pentru gestionarea infrastructurii de răcire a centrului de date față de cel fără acest sistem.

Software-ul Vertiv™ Liebert® iCOM™-S pentru monitorizare și control termic folosește algoritmi de control avansați pentru a oferi o reducere a energiei termice de până la 40% față de situația în care acest software nu este utilizat.

Energie alternativă
Soluțiile Vertiv pot permite operatorilor să valorifice energie din surse alternative, cum ar fi cea solară și cea eoliană.
Aceasta include convertorul solar Vertiv™ eSure™ care conectează panourile solare la sarcini de curent continuu de -48V utilizate în rețelele de telecomunicații, precum și cea mai recentă carcasă de exterior Vertiv™ NetSure™ M Series, o soluție concepută pentru a susține rețele 5G și edge, care permite putere constantă, inclusiv baterie de rezervă, controlul temperaturii și al umidității și permite utilizarea panourilor solare și a altor surse de energie. De asemenea, Vertiv proiectează și construiește convertoare, care sunt componente cheie utilizate în aplicații solare și eoliene pentru a valorifica energia.

În plus, folosește tehnologii care stochează excesul de energie din surse alternative în baterii, cum ar fi bateriile litiu-ion eficiente din punct de vedere energetic, care se reîncarcă și se recuperează rapid.

Pentru locațiile cu celule de telecomunicații, Vertiv oferă soluții de energie solară care pot fi utilizate ca sursă de energie primară pentru instalațiile aflate la distanță de rețeaua electrică și ca surse suplimentare de energie pentru cele care sunt conectate la rețea. Redresoarele Vertiv de înaltă eficiență ajută operatorii de telecomunicații să economisească energie și să reducă emisiile asociate cu producția de energie.

În plus, Vertiv oferă îndrumări, servicii și instrumente la nivelul întregului sistem care ajută clienții să reducă consumul de energie. De exemplu, în urmă cu peste un deceniu, Vertiv a introdus un astfel de instrument, Energy Logic, ca o foaie de parcurs open-source care îi ajută pe operatorii unităților să identifice modalități de reducere a consumului de energie în cadrul operațiunilor lor.

c2-4Carcasa edge exterioară Vertiv™ NetSure™ M Series ajută la reducerea dependenței de rețea și de motorină la locațiile de telecomunicații, cu capacitatea de a utiliza panouri solare și alte surse de energie regenerabilă.

Convertorul solar Vertiv™ eSure™ conectează panourile solare la sarcini de curent continuu de -48V la locațiile celulelor aflate în rețea și în afara acesteia.

Economia circulară
Când unitățile UPS ajung la sfârșitul duratei de viață utilă, a te baza pe ele pentru a susține infrastructura critică devine din ce în ce mai riscant.

Vertiv a introdus programul Vertiv Trade-In în Statele Unite pentru a ajuta la atenuarea acestui risc pentru clienți, ceea ce le permite să își actualizeze sistemele UPS monofazate vechi la un cost redus și să elimine și să recicleze în mod responsabil astfel de unități. În conformitate cu standardul de operare al industriei de reciclare (Recycling Industry Operating Standard – RIOS), Vertiv facilitează livrarea echipamentelor returnate către un reciclator certificat R2:2013, fără costuri pentru clienții noștri.

În faza de proiectare a produsului, Vertiv căută să identifice și să ia în considerare oportunitățile de a încorpora gândirea circulară în următorii parametri:

• Reducerea numărului de părți care trebuie înlocuite pe durata de viață utilă a unui produs;
• Proiectarea produsului în așa fel încât este evitată orice defecțiune catastrofală care l-ar face ireparabil înainte de sfârșitul duratei sale de viață utilă;
• Asigurarea că piesele care trebuie înlocuite sunt reutilizate prin reciclare, recondiționare sau recoltare;
• Minimizarea numărul de vizite de mentenanță necesare pe durata de viață utilă a unui produs prin fiabilitate îmbunătățită și diagnosticare la distanță.

c2-5Eliminarea responsabilă a unităților UPS vechi atunci când faceți upgrade la modele noi, mai eficiente, cum ar fi UPS-ul Vertiv™ Liebert® GXT5 Lithium-Ion.