Data Center / Storage — July 1, 2023 at 8:07 am

Românii aleg o capacitate mai mare și unități de stocare mai rapide

by

În ciuda scăderii valorii vânzărilor pe piața globală TCG (produse tehnologice de larg consum) în primul trimestru al anului 2023 comparativ cu aceeași perioadă din 2022, popularitatea unităților de stocare rapide și de mare capacitate este în creștere. Această tendință nu ocolește România, unde se poate observa o creștere semnificativă a vânzărilor unităților de stocare atât externe, cât și interne și în mod special a celor cu o capacitate peste 1 TB și bazate pe tehnologia NMVe.

NMVeÎn timpul summitului Samsung Memory de la București, o echipă de cercetători GfK a prezentat rezultatele analizei lor asupra pieței globale a unităților de memorie.

În primul trimestru al anului 2023, România a înregistrat o creștere cu 31% a vânzărilor unităților de stocare, în comparație cu aceeași perioadă din 2022, valoarea vânzărilor crescând cu 18%.

În această perioadă, românii au preferat unitățile de mare capacitate, un remarcabil procent de 62% din totalul unităților vândute având o capacitate mai mare de 1 TB. În plus, valoarea unităților de stocare externe vândute în această perioadă a fost cu circa 3% mai mare decât în același trimestru din 2022.

„Unitățile de memorie sunt viitorul, credem cu tărie acest lucru. Oamenii încep să aprecieze importanța unităților moderne, care stochează datele rapid și sigur. Promovăm, de asemenea, o abordare ecologică și rentabilă, recomandând soluția înlocuirii unității de stocare în locul achiziției unui computer nou. O simplă îmbunătățire precum înlocuirea unității de stocare poate adesea să crească în mod semnificativ performanța dispozitivului. Suntem încântați să vedem România îmbrățișând această tendință globală și alegând soluțiile de calitate”, a afirmat Maciej Kamiński, Director al diviziei Samsung Business Memory în Polonia și CEE, responsabil pentru piața românească.

Produsele Samsung Memory sunt lideri de piață din punctul de vedere al valorii vânzărilor, înregistrând 42% din piața unităților SSD (incluzând 45,5% pentru unitățile SSD NMVe interne și un impresionant 66,2% pentru unitățile SSD NMVe externe).