Smart City — July 7, 2023 at 11:59 am

CITY PARKING – Asistentul tău de parcare

by

Alba Iulia și-a dorit să transmită, un semnal puternic, vizibil și credibil de trecere într-o nouă etapă de modernizare și dezvoltare a orașelor României pe baza soluțiior inteligente. Găsirea uni loc de parcare este, de multe ori, o adevărată provocare pentru orice șofer, ținând cont de creșterea vertiginoasă a număruui de mașini.

screen1În acest context. Life is Hard a implementat în municipiul Alba Iulia suita de aplicații City Apps, între care și aplicația City Parking.

City Parking este un asistent virtual de parcare. Aplicația mobilă permite vizuaizarea de către șofer, în timp real, pe hartă, a disponibilității locurilor de parcare din oraș, specificând totodată și tipul locului de parcare.  Ghidează utilizatorul către cea mai apropiată parcare, astfel încât să reducă pe cât posibil timpul de căutare a unui loc disponibil. Municipalității, platforma îi oferă posibilitatea de gestionare a locurilor de parcare prin diverse funcționalități.

Aplicația City Parking este deja implementată în municipiul Alba Iulia și își propune să aducă următoarele rezultate:
– eficientizarea accesului în parcări, cu rezultat direct în decongestionarea traficului auto;
– reducerea ambuteiajelor și a poluării și creșterea gradului de satisfacție al cetățeanului;
– economisire a timpului șoferilor prin faptul că aceștia ștu, din start ce parcări sunt libere sau câte locuri mai sunt disponibile într-o anumită parcare.

S-a oferit către municipalitatea din Alba Iulia atât aplicația mobilă pentru cetățeni cât și modulul de Cloud Admin, destinată municipalității, care include dashboard-ul interactiv, maparea și definirea locurilor de parcare, configurarea și activarea senzorilor de detecție a locurilor de parcare.

Platforma dispune de două aplicații mobile, create și disponibile gratuit prin Google Play și App Store pentru utilizatorii sistemului de operare Android 4.2+, respectiv iOS 11.0+.

„Soluțiile pe care le-am implementat în Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu compania LIFE IS HARD, le considerăm de o deosebită relevanță pentru bună administrare a realităților din orașul nostru, întrucât sunt soluții ce permit o interacțiune foarte bună între administrația locală și cetățenii care locuiesc în acest oraș sau turiștii care vin în Alba Iulia”, declară Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia.