Business — July 19, 2023 at 1:02 pm

NextUp: creștere record de 100% în primul semestru din 2023

by

NextUp Solutions, una dintre cele mai mari companii de soluții software pentru business, a înregistrat în prima jumătate a anului 2023 o cifră de afaceri de 7 milioane de lei, o creștere record de 100% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În portofoliul de firme românești care folosesc serviciile NextUp s-au adăugat peste 100 clienți noi, iar numărul total al acestora a ajuns în prezent la aproximativ 6.000 de clienți activi și peste 20.000 de utilizatori care folosesc zilnic produsele companiei.  Cei mai mulți dintre ei sunt firme medii care activează în domenii variate, precum producție, imobiliar, medical, construcții, contabilitate, mentenanță, turism, săli de fitness, telefonie și Internet sau consultanță.

Interesul tot mai mare pentru serviciile software ERP, programul de salarizare, pentru soluțiile automatizate de completare a declarației SAF-T, e-Factura, roTransport, soluții software customizabile, precum și automatizări ale proceselor repetitive de business au fost factorii principali care au dus la creșterea înregistrată de NextUp Solutions în primele șase luni ale anului.

Roxana Epure, Managing Partner NextUp„A fost un prim semestru peste așteptări, iar asta ne dă încredere că România este pe drumul cel bun, cel al digitalizării reale. Anul acesta am văzut mai  mulți antreprenori care au înțeles că pot combate birocrația inutilă folosind un soft potrivit. Funcționalitățile pragmatice pe care le-am dezvoltat în softurile noastre vin din contactul direct cu business-urile clienților noștri. Le oferim „la cald” soluții pentru ceea ce le consumă timp echipelor operaționale. Obiectivul nostru principal a fost acela de a ne asigura că utilizatorii NextUp sunt în siguranță din punct de vedere legislativ, dar cu eforturi minime. Produsele noastre au rolul de a le scuti timp și nervi antreprenorilor în relația lor cu statul, dar și de a înlătura sarcinile repetitive. Ne bucură să vedem că din ce în ce mai mulți antreprenori înțeleg că tehnologia le e partener și nu cost”, punctează Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.

Cea mai mare creștere a cererii în prima jumătate a anului 2023 s-a înregistrat în industrii cum sunt producția, livrări sau ecommerce, care adoptă cu pași mai alerți mediul online. NextUp prioritizează modificările de legislație și, odată cu apariția raportării SAF-T, a devenit producătorul de soft care a implementat cel mai automatizat această raportare către instituțiile statului.

„Până la finalul anului ne așteptăm să rămânem pe acest trend ascendent. Sunt șanse mari să depășim pragul de 15 milioane de lei cifra de afaceri și creșterea de 50% de la un an la altul, estimate la începutul lui 2023. Industria locală rămâne destul de dezorganizată și trendul se schimbă trimestrial. Nu ajută deloc nici faptul că instituțiile statului fac schimbări dese, explicate puțin spre deloc. Practic, mergem înainte, dar nu știm unde vrem să ajungem. Partea bună este că avem dinamism, iar noile generații de antreprenori par să vrea să facă business rațional, cu planificări strategice și cifrele în față”, adaugă Roxana Epure.

În prima jumătate a anului 2023, NextUp Solutions a investit 1 milion de lei în produse noi, iar de la începutul anului compania a recrutat 22% din personalul actual și are în prezent 50 de angajați.