IT support — July 21, 2023 at 9:35 am

Ce știu IMM-urile despre Microsoft Teams

by

Microsoft TeamsIMM-urile pot profita în multe modalități de hardware-ul care se integrează perfect cu software-ul de colaborare Microsoft.

Numărul de utilizatori lunar Microsoft Teams a ajuns acum la 280 de milioane. Teams Rooms a înregistrat o creștere cu 70% a adopției față de 2022, cu peste 500.000 de Teams Rooms în uz.

Deși multe întreprinderi mici folosesc software-ul de colaborare Teams, soluțiile precum Teams Rooms ar putea să nu fie pe lista companiei.

Sălile de ședințe necesită o licență Teams Rooms și un sistem Teams Rooms. Sistemul se poate încadra în una dintre cele trei categorii:

• companiile pot folosi Teams Rooms pe un modul de calcul Windows cu o consolă tactilă atașată;

• pe un dispozitiv Android și o consolă tactilă conectată prin IP sau USB;

sau pe un afișaj interactiv Surface Hub.

Acest sistem acționează ca și control central pentru orice întâlnire Teams Rooms. Caracteristicile disponibile sunt fucție de tipul de licență achiziționat, Basic sau Pro:
Licențele Basic permit companiilor să aloce până la 25 de sisteme Teams Rooms în organizația lor, fie la sediu, fie la distanță. Sesiunile beneficiază de toate funcțiile Microsoft Teams, împreună cu funcțiile de audioconferință și tablă albă.
• Licențele Pro permit companiilor să aloce un număr nelimitat de sisteme Teams Rooms. Pe lângă tot ceea ce oferă licența de Pro, adaugă Teams Phone, Microsoft Intune și Azure Active Directory Premium Plan. 
Atât licența Basic, cât și licența Pro permit conexiuni la nivel mondial.
Beneficiile Microsoft Teams Rooms pentru IMM-uri
Microsoft Teams Rooms face posibil ca întreprinderile mici să conecteze cu ușurință angajații de la distanță, hibrid și din birou.  Multe întreprinderi mici aleg să ofere opțiuni de lucru flexibile într-o lume post-pandemică. Există o nevoie tot mai mare de înregistrare și colaborare regulată, dincolo de simplele mesaje de e-mail și texte. Teams Rooms face posibil ca personalul să programeze și să se alăture întâlnirilor în care pot partaja și colabora cu ușurință la conținut.
În timp ce Teams Rooms necesită componente specifice de sistem pentru a facilita conexiunile inițiale, participanții se pot alătura la întâlniri folosind dispozitivul ales. Pentru angajații din birou, acest lucru ar putea însemna conectarea prin desktop sau utilizarea camerelor și a afișajelor digitale într-o sală de conferințe. Pentru personalul de acasă, Microsoft Surface poate oferi cea mai simplă modalitate de conectare. Iar pentru cei aflați pe drum, un dispozitiv mobil Apple sau Android poate fi cea mai bună alegere.
Teams Rooms facilitează înscrierea personalului folosind link-uri sau numere de telefon. Odată ce toți participanții s-au alăturat, organizatorul întâlnirii poate crea o vizualizare a galeriei tuturor participanților și poate oferi o fereastră de chat pentru a facilita fluxul de informații. De asemenea, este posibil să creați săli de lucru care să permită grupurilor mai mici să colaboreze cu mai puține distrageri, apoi să reveniți la grupul principal.
Camerele de echipă pot consolida securitatea IMM
IMM-urile pot implementa politici de acces zero-trust care verifică identitățile utilizatorilor înainte de a li se permite oamenilor să se alăture la întâlniri sau să facă modificări.
Teams Rooms permite, de asemenea, integritatea codului protejat de hypervisor pe dispozitivele de sistem. HVCI oferă Credential Guard, o caracteristică care oferă securitate hardware și virtualizare cu Windows New Technology LAN Manager și Kerberos. Aceste soluții ajută la protejarea acreditărilor utilizând pornirea securizată și mediile protejate care separă cererile de acces de sistemele de operare.
Cu abilități puternice de colaborare și securitate robustă susținută de flexibilitatea sistemului și a licenței, Teams Rooms sunt o alegere excelentă și pentru întreprinderile mici.