Securitate — August 17, 2023 at 2:27 pm

Kaspersky Password Manager prezintă noi funcții pentru utilizatori

by

Kaspersky Password Manager a fost actualizat cu două funcții noi. Prima permite utilizatorilor să stocheze în siguranță date importante pentru autentificarea cu doi factori (2FA) și să genereze parole unice. În plus, lista de browsere acceptate a fost extinsă pentru a include Opera și Opera GX.

KPMUtilizarea aplicațiilor de gestionare a parolelor devine inevitabilă, având în vedere numărul tot mai mare de acreditări digitale necesare și complexitatea crescută a parolelor necesare pentru a ține hackerii la distanță. Conform „Password Manager Annual Report 2022”, realizat de Security.Org, utilizarea aplicațiilor de gestionare a parolelor pe dispozitivele mobile a depășit procentul utilizării acestora de pe desktop-uri, în 2022, 84% dintre utilizatorii „seifului” de parole din SUA făcând acest lucru de pe telefoanele lor. În general, 45 de milioane de americani folosesc astfel de aplicații pentru a-și proteja acreditările online, dar aproape două din trei persoane se bazează în continuare pe memorare sau pe note scrise de mână pentru a ține evidența parolelor.

Kaspersky Password Manager oferă acum utilizatorilor securitate digitală îmbunătățită prin obținerea de coduri de verificare pentru conturile protejate cu autentificare în doi factori (2FA). Codul cu doi factori este folosit pentru a îmbunătăți securitatea celor mai importante conturi de utilizator și pentru a le proteja chiar și atunci când parola contului a fost compromisă.

Noua caracteristică introduce o cheie unică stocată, care generează un cod de conectare unic, actualizându-l la fiecare 30 de secunde. Utilizatorii trebuie să copieze codul din aplicație și să îl insereze în câmpul obligatoriu atunci când se conectează la contul lor. Utilizatorii Mac pot vizualiza și introduce manual codurile pentru autentificare. Pentru utilizatorii de Windows, această funcție va deveni disponibilă în toamna anului 2023.

Extensia de browser Kaspersky Password Manager a fost, de asemenea, realizată pentru a suporta Opera și Opera GX (versiunea 92 și o versiune ulterioară). Această extensie facilitează gestionarea activității care include informații personale și sensibile, salvând automat autentificări, parole și alte date în Kaspersky Password Manager, precum și completând automat acele acreditări atunci când se conectează sau efectuează plăți online.

Pe lângă Opera și Opera GX (versiunea 92 și o versiune ulterioară), extensia de browser Kaspersky Password Manager este disponibilă în prezent pentru:

• Mozilla Firefox 65 și versiuni ulterioare/ Mozilla Firefox pentru OS X
• Google Chrome 70 și versiuni ulterioare/ Google Chrome pentru OS X
• Microsoft Edge 79, mai mare pe baza Chromium
• Safari pentru OS X

Mai multe informații despre noul Kaspersky Password Manager sunt disponibile aici.

Pentru a afla mai multe despre cum să stocați parolele eficient și sigur, avem următorul articol pe blog, aici.