Securitate — August 22, 2023 at 1:13 pm

Thales lansează un nou sistem de identificare biometrică destinat anchetatorilor criminaliști

by

Decenii la rând, expertiza Thales a permis profesioniștilor din domeniul investigațiilor să înregistreze, să analizeze și să compare caracteristicile biometrice cu cel mai înalt nivel de performanță.

Imagine1Astăzi, Thales duce investigațiile criminalistice la următorul nivel, fără compromisuri în ceea ce privește acuratețea, adaptabilitatea și scalabilitatea, cu una dintre cele mai bune soluții clasificate de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST), din cadrul Departamentului de Comerț al SUA. Cu noua sa suită Evidence & Investigation, Thales oferă accesibilitate la distanță, mobilitate sporită, flexibilitate deplină și rezultate mai bune.

Potrivit Băncii Mondiale, 7 din 10 persoane vor locui în orașe până în 2050. Această creștere a urbanizării globale se traduce în nevoia de tehnologie pentru a îmbunătăți securitatea publică. Soluția Thales răspunde nevoilor forțelor de securitate în materie de rapiditate și flexibilitate și sporește capacitățile actuale ale operațiunilor pe teren, permițându-le anchetatorilor să acceseze instrumente performante de oriunde, de la distanță, pe telefoanele mobile.

„În lupta împotriva criminalității, timpul este dușmanul”, subliniază Luc Tombal, director de soluții de securitate publică în cadrul Thales. „De aceea soluția Thales Evidence & Investigation a fost creată de experți cu cunoștințe vaste în domeniu, pentru experți”.

Soluția Thales include dispozitive compacte care pot capta date biometrice – cum ar fi imagini ale feței și ale irisului, amprente digitale și palmare – oriunde este nevoie de ele, dar și o capacitate de stocare sigură a datelor și instrumente de procesare care ajută echipele de criminaliști în timpul investigațiilor. Forțele de securitate se pot baza pe Thales și pe experiența de peste 30 de ani a companiei în domeniul biometriei atunci când iau decizii critice în lupta împotriva criminalității.

„Datorită aplicației multifuncționale și ultra-mobile, fiecare anchetator poate beneficia de faptul că are la îndemână un laborator criminalistic biometric care îi simplifică și îi accelerează procedurile. Optimizarea timpului este crucială în investigații, iar această abordare unică permite accesul la informații vitale în câteva minute, accelerând rezolvarea”, a adăugat Luc Tombal.

1 https://www.worldbank.org/en/topic/urbandevelopment/overview