Evenimente — August 22, 2023 at 2:26 pm

Un centru de new media art din sud-estul Europei, se deschide la București

by

LumeaSubacvatica_AfisMINA, primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est, se deschide la București începând cu 25 August.

MINA este un demers inovator prezentat de George.BCR, conceput de One Night Gallery și Le Petit si este suma intersecțiilor dintre artă, tehnologii emergente ca mediu de creație, experiențe interactive, educație și dezvoltare de noi competențe digitale. Clădirea renovată de pe strada George Constantinescu 2-4, care găzduiește muzeul, a fost înființată în 1970 și a reprezentat prima fabrică de calculatoare românești, ICE Felix.

Spațiul măsoară 2.500 de metri pătrați și cuprinde mai multe zone dedicate adulților și copiilor, care vor fi întâmpinați în muzeu de un ghid virtual, un avatar conversațional care  folosește inteligența artificială. Secțiunile principale vor fi spațiul imersiv cu proiecții 360, MINA Kids, spațiu dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, o zonă dedicată expozițiilor temporare sau evenimentelor și o zonă de lounge și cafeneaua, MINA Cafe by George.BCR.

Cu ocazia inaugurării, MINA va lansa și primele două spectacole imersive: Gustav Klimt. The Immersive Show și Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei.