NEWS — August 24, 2023 at 10:23 am

Unde au călătorit românii în vara lui 2023?

by

Un studiu realizat de Revolut pe baza datelor interne agregate și anonimizate arată că sezonul estival 2023 va fi unul plin de recorduri, din perspectivă turistică, pentru banca digitală cu peste 3 milioane de clienți în România.

Revolut Stays (2)Conform studiului Revolut, turiștii români au mers în toată lumea, mai exact, în peste 220 de destinații externe, de la începutul sezonului până la 20 august, în perioada de vârf a concediilor. Plățile făcute prin Revolut de utilizatorii români care au călătorit în afara țării au crescut de 13 ori față de 2020 și cu 74% față de 2022.

Românii au cheltuit sute de milioane de euro prin Revolut în Grecia, Italia, Marea Britanie, Germania, Spania. Cel puțin 25 de plăți, în medie, per client au fost înregistrate în străinătate, în perioada 1 mai – 20 august 2023.

Totodată, în România, tot mai multi turiști au venit fiind atrași de festivalurile de muzică electronică și pop care au devenit deja niște repere pentru pasionații de acest tip de evenimente.Turiști din peste 47 de țări au utilizat Revolut pentru a achiziționa produse și servicii, în România, în zonele unde au fost organizate cele mai cunoscute festivaluri de muzică (Saga, Neversea, Electric Castle, Untold).