Networking — August 28, 2023 at 6:33 pm

Companiile și centrele de date definite de software

by

O arhitectură tradițională de centru de date cu trei niveluri cu infrastructură separată pentru rețea, procesare și stocare rămâne norma. Dar pentru companiile care doresc să-și modernizeze centrele de date vechi, o tranziție la un centru de date definit de software(SDDC) poate debloca o serie de beneficii importante.

Corridor of server room with server racks in datacenter. 3d illustrationCinci lucruri importante despre SDDC

Un SDDC este o facilitate de stocare a datelor în care toată infrastructura este virtualizată și furnizată ca serviciu.

SaaS pot economisi timp și bani față de hardware-ul fizic și sunt mai ușor de gestionat, deoarece nu necesită actualizări manuale sau întreținere frecventă.

Automatizarea și eficiența centrului de date

O abordare SDDC promovează automatizarea și orchestrarea în centrul de date. Infrastructura poate fi monitorizată, ajustată, optimizată și reparată automat.

Acest lucru poate accelera procesele IT și poate face sarcinile mai fiabile și mai previzibile.

Adăugați scalabilitate și agilitate stocării datelor

Într-o arhitectură de rețea spine-leaf, SDDC poate crește lățimea de bandă disponibilă, permițând organizațiilor să adauge mai multă capacitate de comutare.

Acest lucru îmbunătățește performanța, redundanța și disponibilitatea. Stocarea definită de software(SDS) este, de asemenea, extrem de scalabilă, permițând organizațiilor să pivoteze și să extindă rapid capacitatea pentru a susține noi fluxuri de lucru.

Îmbunătățirea gestionarii datelor și vizibilitatea

Într-un SDDC, managementul este abstract și centralizat, oferind profesioniștilor IT o mai mare vizibilitate în centrele lor de date. În loc să trimită actualizări pentru dispozitive individuale, administratorii pot face modificări la nivel central și le pot implementa în întregul lor mediu.

Un tablou de bord centralizat facilitează monitorizarea și urmărirea valorilor de sănătate și performanță.

Multitenancy și îmbunătățirea securitatății

Multitenancy este o arhitectură care oferă rețele separate pentru clienții care împart un centru de date. Într-un mediu cu mai mulți chiriași, chiriașii individuali nu au vizibilitate asupra a ceea ce fac alți chiriași.

De exemplu, o afacere cu mai multe locații poate face din fiecare site un chiriaș separat. Instituțiile pot folosi, de asemenea, multi-tenancy pentru a crea rețele separate de testare și dezvoltare, care nu vor interfera cu rețelele lor de producție.