Cloud Computing / Edge — August 28, 2023 at 11:22 am

Cum gestionează companiile cloud-ul hibrid

by

Majoritatea companiilor sunt prea complexe pentru a se baza în întregime pe un singur furnizor de cloud public și multe folosesc o combinație de cloud public și privat sau infrastructură locală. Cu toate acestea, pe măsură ce arhitecturile hibride cloud au devenit mai comune, gestionarea unor astfel de medii a devenit mai complexă.

beneficii-cloud-hibridAceste provocări pot duce la mai puțină agilitate și valoare de afaceri. Deoarece cloud-ul hibrid este aici pentru a rămâne, specialiștii încurajează organizațiile să accepte această complexitate și să caute să standardizeze o soluție cuprinzătoare pentru a-și gestiona și automatiza mediile cloud.

Pe lângă complexitate, companiile trebuie să se confrunte, de asemenea, cu lipsa de competențe și noile provocări financiare ale cloud-ului, inclusiv modul de control al costurilor, prioritizarea noilor investiții și gestionarea schimbării culturii de responsabilitate pentru cheltuielile în cloud.

Provocări frecvente ale managementului cloudului hibrid

Multe dintre încercările cu care se confruntă organizațiile în gestionarea mediilor cloud hibride includ asigurarea vizibilității asupra întregii infrastructuri și aplicațiilor cloud prin intermediul unui tablou de bord consolidat, precum și stabilirea guvernanței pentru integrarea politicilor locale și a actualizărilor cu infrastructura cloud.

Organizațiile trebuie să dezvolte echipe IT cu o gamă largă de abilități în resursele locale și cloud. Și securitatea este o preocupare mereu prezentă, organizațiile se confruntă cu obstacole în implementarea unei poziții de securitate consecvente și eficiente, fără a afecta negativ experiența utilizatorului.

Pe lângă aceste probleme, organizațiile se confruntă și cu obstacole în optimizarea resurselor și a costurilor, în automatizarea IT și în asigurarea viitoare a tehnologiei.

Echipele de operare IT trebuie să treacă înaintea creșterii rapide în zone precum Kubernetes și AIOps. Profitând de AIOps, echipele pot fi mai proactive și pot ajunge mai rapid la analiza cauzei principale.

Tehnologii folosite pentru a îmbunătăți gestionarea cloudului hibrid

Organizațiile pot apela la o gamă largă de instrumente pentru a-și sprijini eforturile de gestionare a cloudului hibrid.

Cloud Foundation (VMware) facilitează organizațiilor să gestioneze infrastructura și aplicațiile în cloud folosind aceleași instrumente, echipe, abilități, politici și standarde pe care le folosesc în centrele lor de date locale. Cloud Clusters(Nutanix) permite organizațiilor să folosească o platformă hibridă multicloud pentru a rula aplicații în cloud private sau publice multiple, toate operate ca un singur cloud.

Scopul este de a permite operatorilor IT să gestioneze și să migreze fără probleme mașinile virtuale, containerele și aplicațiile, oferindu-le o mai mare flexibilitate și reducând costurile.

Astfel de instrumente permit organizațiilor să abordeze complexitatea tehnologiei cloud hibrid, astfel încât IT-ul să poată continua să fie agil și să ofere beneficii de afaceri. Alte beneficii includ „depășirea deficitului de competențe prin automatizare, oferirea de balustrade pentru a se asigura că investițiile în cloud sunt adecvate și prioritizate corect și consolidarea instrumentelor”.

Liderii IT trebuie să abordeze provocările legate de managementul cloud hibrid acum, deoarece natura hibridă a mediilor lor cloud va continua să crească.

Multe dintre aceste instrumente oferă optimizare a costurilor și raportare pentru rambursări precise, permițând echipelor FinOps să ia decizii mai bune și să prognozeze cheltuielile în cloud. Vizibilitatea și analiza sunt esențiale pentru operațiunile IT. Adăugarea AI la monitorizarea din a doua zi înseamnă o rezolvare mai rapidă atunci când apar incidente.

Pe măsură ce organizațiile creează noi sarcini de lucru pentru a-și susține afacerea digitală, echipele IT pot folosi o platformă cloud hibridă pentru a selecta cea mai bună locație pentru a rula o anumită sarcină de lucru pe baza cerințelor de performanță, cost, conformitate și rezistență ale companiei – totul într-un mod automat.