Foto-Video-Audio — August 30, 2023 at 12:21 pm

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

by

TCL, al doilea cel mai mare producător de televizoare la nivel mondial și lider în domeniul dispozitivelor electronice de consum, a susținut o conferință de presă online, dedicată publicului global. În cadrul evenimentului, TCL a prezentat cele mai impresionante rezultate ale companiei din prima jumătate a anului 2023 și a dezvăluit, în premieră, inovații spectaculoase în domeniul tehnologiei Mini LED, noi serii de televizoare cu ecran mare, prima experiență de sunet imersivă cu Dolby Atmos® FlexConnect și cele mai recente inovații din domeniul tehnologiilor smart home.

Un început impresionant pentru 2023
TCL a prezentat, în exclusivitate, principalele repere ale activității companiei și rezultatele incredibile obținute de-a lungul anului 2023, eforturi dedicate exclusiv misiunii de a dezvolta tehnologii inovatoare, proiectarea unor produse actuale, adaptate celor mai înalte standarde, îndeplinirea angajamentelor în materie de sustenabilitate, precum și colaborarea cu actori cheie din domeniul sportive care aduc publicul larg mai aproape de misiunea TCL.

TCL rămâne o companie de top în universul TV, ocupând primul loc global în domeniul televizoarelor cu ecrane cu diagonala de 98 inchi  și primul loc global în domeniul televizoarelor cu Google TV , continuând să observe creșteri impresionante în primul semestru al anului 2023. Livrările de televizoare TCL QD-Mini LED au crescut cu 114,5%, iar cele ale Gamei QLED continuă să cucerească publicul la nivel global, cu o creștere a livrărilor de 69,9% .

Mai mult, angajamentul TCL de a oferi ecrane mai mari, de o calitate superioară, este confirmat de livrările de televizoare din seria XL Collection, care au crescut, de asemenea, cu 67,8% .

În plus, dezvoltarea noilor serii de televizoare TCL este completată de evoluții impresionante și în domeniul aparatelor de larg consum. Datorită investițiilor în cercetare și dezvoltare și tehnologiei din spatele aparatelor de aer condiționat, TCL a atins o poziție de lider în industrie, cu 13 milioane de unități AC2 vândute doar anul trecut.

Noile game de produse inovatoare ale companiei nu impresionează doar clienții și utilizatorii TCL. Experții din industrie au acordat TCL numeroase premii, inclusiv CES Innovation Award, MWC Global Mobile Award, Red Dot Design Award și cele mai recente trei premii ale Expert Imaging and Sound Association (EISA), inclusiv premiul pentru EISA HOME THEATER MINI LED TV 2023-2024, dovadă a devotamentului TCL de a depăși limitele tehnologiei de display.

Recunoașterea internațională vine ca reconfirmare a capacității TCL de a aduce pe piață produse inovatoare și a depăși limitele industriei. În spirit de recunoștință, TCL își manifestă grija față de mediu și angajamentul față de asigurarea sustenabilității, prin lansarea Carbon Neutrality Whitepaper, document ce stabilește scopul companiei de a realiza operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Redefinirea experienței premium Home Theatre
TCL a anunțat lansarea noului televizor emblematic QD-Mini LED 4K X955 cu diagonala de 98 inchi, având peste 5000 de zone de reglare locală a luminii (full array local dimming) și o luminozitate maximă de 5000 de nits, creat din dorința de a stabili noi standarde de performanță audio-vizuală. Această realizare a fost posibilă datorită eforturilor constante ale TCL și performanțele companiei în depășirea limitelor tehnologiei Mini LED, aducând, în premieră, o creștere cu 27,5% a luminozității, cu 33% a unghiurilor de focalizare și cu 210% a preciziei de control al luminii.

TCL a prezentat cele mai recente inovații tehnologice la Milan Design Week (7)În completarea acestui model revoluționar X955, TCL a prezentat, de asemenea, cele mai recente modele ale seriei de televizoare cu diagonala de 98 inchi, XL Collection: televizorul QD-Mini LED C955, cu peste 2000 de zone de reglare locală a luminii (local dimming zones) și luminozitate maximă de 2000 nits; televizorul QD-Mini LED C755 (disponibil sub numele de C805 în Europa); și televizorul 4K UHD P745.

Transformă propria canapea în cel mai bun scaun de cinema cu Dolby Atmos FlexConnect
TCL va aduce, în premieră, cea mai captivantă experiență audio pentru viitoarea serie de televizoare din 2024. Noile modele vor fi dotate cu Dolby Atmos FlexConnect, cea mai recentă inovație a Dolby în domeniul audio. Dolby Atmos FlexConnect îmbină perfect sistemul de sunet al unui televizor cu difuzoare wireless pentru a oferi o experiență de sunet Dolby Atmos mai intensă și mai captivantă. Acesta optimizează sunetul într-un mod inteligent, astfel încât acesta se poate adapta oricărei încăperi, indiferent de modul în care sunt dispuse difuzoarele, oferind libertatea de a plasa unul sau mai multe difuzoare wireless oriunde în cameră.

Odată calibrat, sistemul aduce împreună toate dispozitivele conectate și difuzoarele televizorului, oferind cea mai bună performanță a sunetului și creând o experiență de sunet impresionantă, la calitate Dolby Atmos, adaptată casei utilizatorului.

Locuințe mai confortabile și un stil de viață conectat
Pornind de la ideea că o experiență remarcabilă depășește universul divertismentului și trebuie completată de asigurarea confortului, TCL își demonstrează, încă o dată, dedicarea față de dezvoltarea tehnologiilor inovatoare din spatele aparatelor de aer condiționat. TCL continuă să actualizeze și să îmbunătățească în permanență seriile FreshIN și GentleCool, iar în 2023 introduce pe piață primul AC FreshIN+ 2.0 AC.

În plus față de asigurarea unei calități ridicate a aerului, TCL oferă  publicului tehnologii de refrigerare remarcabile și soluții de spălătorie cu sistem de economisire a energiei, perfecte pentru crearea unui mod de viață ușor și confortabil.

Experiențe de vizionare accesibile ușor și rapid cu telefoanele TCL NXTPAPER
Sub deviza companiei „Inspire Greatness”, TCL continuă să ofere utilizatorilor oportunitatea de a își construi propriul univers de tehnologie conectat, ușor de folosit și adaptat tuturor dorințelor. În ceea ce privește produsele mobile, TCL a creat tehnologia premiată NXTPAPER pentru smartphone-urile The TCL 40 NXTPAPER și TCL 40 NXTPAPER 5G. Cele două telefoane oferă cel mai înalt confort al ochilor din industrie și sunt certificate hardware de TÜV pentru un nivel scăzut de lumină albastră.

Captură web_30-8-2023_122842_tcl-eu.comÎn plus, un senzor integrat ajustează automat luminozitatea display-ului și temperatura culorii în funcție de oră și mediu, pentru a oferi experiențe vizuale adaptate și lumină difuză pe timp de noapte. Ecranul anti-glare a fost obținut prin crearea unei texturi cu efect mat, asemănător unei coli de hârtie, cu certificare anti-reflexie TÜV. Interfața de utilizare NXTPAPER este special concepută pentru a oferi utilizatorilor flexibilitate și oportunitatea de a alege între o paletă largă de culori sau o experiență alb-negru, pentru a se potrivi preferințelor individuale.

Mai mult, utilizatorii vor putea avea în propriul buzunar un ecran NXTPAPER, subțire cât o coală de hârtie, ca parte a unei experiențe smartphone Android integrate, opțiune valabilă până acum doar pentru anumite tablete și laptopuri TCL.

Realitate extinsă la un nivel superior
TCL a căutat continuu să atingă noi culmi ale inovației în domeniul realității augmentate (AR). Acum, compania pregătește versiunea îmbunătățită a TCL RayNeo X2, primii ochelari AR din lume cu tehnologie binoculară cu ghid de undă optic Micro-LED full-color.

După debutul spectaculos de la CES 2023, ochelarii AR se bucură acum de o serie de upgrade-uri impresionante, care îi fac ușor de folosit, ducând utilizatorul la îmbinarea dintre real și virtual. Display-ul îmbunătățit, cu imagini remarcabile, cu o luminozitate de 1,000 de nits, combinat cu lentile care blochează lumina puternică, ofertă utilizatorilor o experiență impresionată, cu imaginii AR vii, chiar și în lumina directă a soarelui. Dotările software introduc noi funcții precum ghidarea vocală (voice-guided navigation) pentru căutări de destinații mai facile și mai inteligente, sau urmărirea facială în timp real pentru o comunicare mai rapidă și mai cuprinzătoare. Inelul RayNeo discret permite navigarea intuitivă a conținutului, fără a mai fi nevoie de atingerile constante ale tâmplei. În plus, noii ochelari oferă un confort sporit, datorită pernuțelor pentru nas îmbrăcate și sistemul de distribuție a greutății într-un mod echilibrat.

TCL este bucuros să anunțe că ochelarii RayNeo X2 vor fi disponibili pe piață în curând, începând cu lansarea în China chiar în săptămânile următoare, urmat de o lansare pe plan internațional.

Pentru și mai multe detalii privind cele mai recente produse ale companiei, vă invităm să accesați press kit-ul TCL, disponibil la link-ul https://tcl-eu.com/global-launch2023/.