NEWS — September 5, 2023 at 2:49 pm

Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

by

csm_continental_pp_smartcockpit-hpc_571c0d16a9Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de presă de la IAA MOBILITY 2023. Împreună, cele două companii echipează mașinile cu inteligență artificială generativă (AI), făcând din Continental unul dintre primii furnizori de automobile care integrează capabilitățile Google Cloud direct în computerele vehiculelor.

Astfel, șoferii pot interacționa cu mașina lor printr-un dialog natural.

De exemplu, indiferent dacă șoferii au nevoie de ajutor pentru a găsi presiunea potrivită în anvelope atunci când mașina este complet încărcată, sau doresc să afle mai multe despre locurile de interes de la destinație sau de-a lungul traseului atunci când sunt în vacanță, AI generativ poate compila informațiile necesare și răspunde la întrebările conducătorilor auto.

Cele două companii își aduc fiecare expertiza în parteneriat, și anume în domeniul auto, software, inteligență artificială și cloud computing.

„Împreună cu Google, aducem inteligența artificială în mașina ta și creăm o experiență intuitivă pentru șoferi. Pe baza computerului nostru foarte performant Smart Cockpit, ne așteptăm ca soluția noastră să fie gata de producție în doar 18 luni ce presupun dezvoltarea. Acesta este modul în care viziunea noastră despre vehiculele definite de software începe să devină realitate”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului executiv al Continental și directorul sectorului Automotive, la conferința de presă IAA MOBILITY a companiei.