Data Center / Storage — September 18, 2023 at 2:52 pm

Vertiv îmbunătățește și mai mult capacitatea de producție pentru soluții de apă răcită

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a inaugurat o sală de testare modernizată în centrul său de management termic de lângă Tognana, Italia. Această investiție de mărime considerabilă crește semnificativ capacitatea de testare și capacitățile de producție ale unității în spațiul existent și demonstrează angajamentul continuu al Vertiv pentru dezvoltarea sistemelor de apă răcită pentru stimularea adoptării răcirii cu lichid. De asemenea, arată sprijinul companiei față de cerințele tot mai mari față de centrele de date, inclusiv procesarea de înaltă performanță, inteligența artificială (AI) și AI generativă (GenAI).

Vertiv Thermal ManagementSala de testare modernizată va permite Vertiv să efectueze teste standard și personalizate ale echipamentelor clienților, acoperind toate soluțiile de răcire din portofoliul său de produse – atât răcite cu aer, cât și cu apă răcită, echilibrând o sarcină termică mai mare de 2 MW cu o temperatură a aerului în cameră de până la 55 °C. Mai mult, Vertiv va putea testa și unități echipate cu agenți frigorifici cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP).

Această modernizare vine într-un moment critic pentru industria centrelor de date. Operatorii se extind rapid pentru a satisface nevoile tot mai mari de capacitate, încercând în același timp să minimizeze impactul lor asupra mediului. Peste 100 de operatori europeni de centre de date și asociații comerciale au semnat Climate Neutral Data Center Pact, angajându-se să respecte neutralitatea climatică până în 2030. Sistemele de apă răcită joacă un rol-cheie în a ajuta la atingerea acestui obiectiv, permițând operatorilor să extindă capacitatea centrelor de date, limitând în același timp emisiile directe și indirecte. Aceste sisteme aplică agenți frigorifici cu GWP scăzut care permit reducerea semnificativă a emisiilor directe și indirecte de CO2, scăzând amprenta de carbon a unui centru de date.

„Soluțiile de apă răcită eficiente din punct de vedere al resurselor sunt importante pentru creșterea durabilă a industriei centrelor de date și trebuie să continuăm să ne concentrăm asupra modului în care putem evolua și îmbunătăți tehnologiile pentru operatori și mediu”, a declarat Karsten Winther, președinte EMEA la Vertiv. „Suntem mândri de munca de calitate înaltă pe care am realizat-o pentru clienții noștri. De exemplu, am lucrat cu furnizorul de colocare axat pe durabilitate Green Mountain pentru a implementa 5 MW de sisteme de răcire cu apă răcită de înaltă eficiență. Îmbunătățirea capacității de testare și producție la unitatea noastră de management termic ne permite să continuăm să inovăm în acest spațiu și să oferim și mai multă valoare industriei și clienților noștri.”

„În decembrie, vom introduce pe piața EMEA noul nostru chiller Vertiv™ Liebert® AFCHigh Capacity, cu compresor șurub și inverter  și cu refrigerant având GWP scăzut, ce poate avea o capacitate de răcire de până la 2200 kW. Această nouă sală de testare ne va permite să testăm aceste unități de capacitate mai mare”, a declarat Roberto Felisi, director senior, Thermal Global Core Offering și lider de afaceri EMEA la Vertiv. „Continuăm să explorăm oportunități de a investi în continuare în capacitățile noastre de a susține creșterea proiectată și cererea pentru sisteme de management termic, în special soluții de răcire cu lichid.”

Pentru a sărbători cea mai recentă extindere, Vertiv a întâmpinat familiile angajaților pentru o vizită specială la unitate, inclusiv la Centrul de experiență pentru clienții de management termic. Ziua porților deschise a prezentat activități concepute special pentru a implica copiii și tinerii, oferind perspective noi pentru a înțelege centrele de date și importanța managementului termic. Printre punctele de atracție au fost incluse tururi ghidate ale liniilor de producție și laboratoarelor primare, precum și centrul de date al Vertiv, care a oferit o imagine directă a mașinilor în acțiune. În funcție de vârstă, tinerii vizitatori au putut participa la ateliere de termodinamică și au explorat subiecte precum generarea de frig și comportamentul particulelor de aer cald și rece. De asemenea, au avut șansa de a experimenta aplicațiile de ultimă oră de realitate augmentată Vertiv, cum ar fi aplicația Vertiv™ XR, și de a naviga într-un centru de date virtual.

Acest eveniment a oferit o oportunitate unică de a demonstra copiilor și tinerilor participanți profunzimea expertizei și a instrumentelor folosite de părinții lor în dezvoltarea, proiectarea și construcția echipamentelor de infrastructură a centrului de date, subliniind în același timp, pentru toată lumea, posibilitatea de a se implica în studii STEM, pentru promovarea unui viitor mai divers și mai incluziv.

Pentru mai multe informații despre Centrul de experiență pentru clienții de management termic al Vertiv, vizitați Vertiv.com.