EDUCATIE / JOB — September 25, 2023 at 12:10 pm

Începe provocarea mondială de programare creativă Bebras

by

2023_Bebras_PosterCel mai mare eveniment global de programare creativa BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL in Romania.

BEBRAS isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga spre Informatica.

Anul acesta, concursul se va desfasura in perioada 30 Octombrie-5 Noiembrie 2023 in toate unitatile scolare interesate din Romania.

Elevii și profesorii care nu vor putea sustine concursul in perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2023 din motive de vacanta de toamna, vor putea sustine concursul, pe cale de exceptie, in perioada 6 – 12 noiembrie 2023.

Participarea la acest concurs este voluntara pentru toti profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii.

Detalii complete despre modul de desfasurare a concursului, precum si pasii pentru inscrierea elevilor si profesorilor puteti regasi in materialul atasat sau pe pagina web https://concurs.bebras.ro/.

Intre 25 septembrie si 1 octombrie, toti profesorii din Romania sunt asteptati sa se inscrie online la BEBRAS International Challenge.

Inscrierile elevilor se vor desfasura in perioada 09-15 octombrie.

Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL Computing (Python).