Constructii/Imobiliare — September 26, 2023 at 7:10 am

Strategia ESG revoluționează domeniul construcțiilor

by

Un nou raport explorează modul în care ESG îi ajută pe investitorii imobiliari să își maximizeze randamentele.

PlanRadar_ESG_01ESG oferă un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societății și mediului, iar adoptarea strategiilor ESG înseamnă inclusiv colectarea și publicarea indicatorilor non-financiari verificabili care pot fi utilizați pentru a evalua performanța unei companii în ceea ce privește o serie de aspecte de mediu, sociale și de guvernanță corporativă. diversitatea și egalitatea de gen, corupția, impactul asupra mediului și drepturile omului.

ESG este o tendință globală care poate remodela în mod fundamental practicile de afaceri, inclusiv cele din sectorul construcțiilor. Deși este relativ nou pentru multe părți interesate din industrie, ESG a început deja să influențeze lanțurile de aprovizionare. Companiile nu vor mai fi evaluate doar în funcție de performanța lor individuală, ci și de performanța partenerilor și a colaboratorilor lor.

Această schimbare intervine într-un moment crucial, când sectorul construcțiilor se confruntă cu provocări semnificative, cum ar fi reducerea impactului asupra mediului, îmbunătățirea siguranței și calității clădirilor și atragerea de talente în contextul în care forța de muncă este în scădere.

Una dintre principalele constatări ale raportului este că proprietarii de imobile care se concentrează pe atingerea obiectivelor ESG înregistrează adesea un randament mai mare al investiției și sugerează că, cu cât obiectivele de sustenabilitate sunt atinse mai repede, cu atât mai rapid este randamentul.

Accesul la finanțare pentru proiectele de construcții se poate baza din ce în ce mai mult pe scoruri ESG favorabile, ceea ce face ca ESG să devină un aspect central al mediului de afaceri din domeniul construcțiilor. Cu alte cuvinte, marile companii de construcții trebuie să adopte ESG pentru a rămâne competitive, pe măsură ce dezvoltatorii și clienții importanți se aliniază la comunitatea de investiții ESG.

Pentru a sprijini gestionarea documentelor, înregistrarea datelor, comunicarea și verificarea tehnică, tot mai mulți jucători din domeniul construcțiilor se bazează pe PlanRadar. Soluția de tip Saas PlanRadar ajută investitorii să integreze mai rapid strategia ESG în auditul tehnic al activelor imobiliare și să evalueze mai bine costurile de reconstrucție a portofoliului imobiliar existent, folosind exemplul eficienței energetice ca unul dintre factorii ESG esențiali.

Cu alte cuvinte, PlanRadar convertește automat toate datele colectate în rapoarte. Forma și conținutul raportului sunt stabilite chiar de către clienți, iar rezultatele finale pot fi exportate în format PDF sau Excel. Datele sunt transmise în timp real, ceea ce asigură o evaluare mai rapidă, în acest fel, investitorii pot lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la rentabilitatea investiției planificate sau pot obține o perspectivă asupra sumei necesare pentru investiții în proprietăți imobiliare pentru a îndeplini cerințele ESG. O înțelegere mai profundă a datelor garantează o îmbunătățire semnificativă a rentabilității, transparenței și controlului construcției pe parcursul întregului ciclu de viață al proprietății.