Data Center / Storage — September 26, 2023 at 2:42 pm

Vertiv își extinde operațiunile în Norvegia pentru a susține creșterea furnizorului de colocare Green Mountain în Europa de Nord

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, anunță înființarea unei noi entități juridice în Norvegia, pentru a consolida în continuare parteneriatul cu furnizorul de colocare Green Mountain și a susține creșterea sa rapidă în Europa de Nord. Această mișcare strategică este o dovadă a angajamentului Vertiv de a furniza o infrastructură durabilă și scalabilă pentru a satisface cerințele tot mai mari ale clienților și utilizatorilor finali.

OSL2-Hamar IllustrationCa parte a planurilor sale de expansiune, Green Mountain s-a angajat în proiectul ambițios OSL2-Hamar, care implică construirea unui centru de date de ultimă generație în Hamar, Norvegia. Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai sustenabili furnizori din industrie, amplasamentul OSL2-Hamar va fi alimentat cu 90 MW de energie hidroelectrică regenerabilă, cu potențialul de a se extinde până la 150 MW, pentru a se adapta creșterii viitoare și pentru a fi capabil să ofere servicii de echilibrare pentru a susține rețeaua. Instalația este programată să implementeze prima sa clădire de 30 MW în noiembrie 2023.

„Proiectul OSL2-Hamar este o provocare uriașă care necesită eforturi colective și parteneriate puternice, prin urmare, ne exprimăm sincera apreciere față de Vertiv pentru sprijinul său excepțional”, a declarat CEO-ul Green Mountain, Svein Atle Hagaseth. „Angajamentul de neclintit și expertiza Vertiv au fost esențiale în stimularea succesului acestei inițiative și prețuim parteneriatul lor în conturarea viitorului centrelor de date ecologice.”

„Pe măsură ce ne extindem operațiunile în Norvegia și susținem creșterea remarcabilă a Green Mountain în Europa de Nord, Vertiv este mândru că joacă un rol esențial în furnizarea de soluții și servicii de infrastructură eficiente și scalabile”, a declarat Karsten Winther, președintele Vertiv pentru EMEA. „Această colaborare exemplifică angajamentul nostru de a oferi tehnologii de ultimă oră pentru centrele de date și asistență excepțională pentru clienți. Împreună, modelăm viitorul centrelor de date în timp ce stimulăm inovația, eficiența sporită și creșterea afacerii.”

Green Mountain se mândrește cu acreditări impresionante, inclusiv un raport de eficiență a consumului de energie (PUE) de 1,25, surse de energie 100% hidroenergetică, certificări Tier III, înregistrarea unui timp de funcționare impecabilă de 100% și conformitate cu SLA. În plus, centrul de date încorporează caracteristici inovatoare, ecologice, cum ar fi proiecte pilot privind utilizarea căldurii reziduale pentru piscicultură, inițiative de economie circulară, iluminat inteligent și soluții inovatoare de răcire.

default
default

Ca parte a celei mai recente extinderi, Green Mountain a implementat UPS-ul Vertiv™ Liebert® EXL S1 cu Dynamic Grid Support și sisteme avansate de stocare cu baterie, susținând adoptarea energiei la fața locului și permițând servicii de echilibrare a rețelei. Fiecare locație Green Mountain este atent proiectată și adaptată pentru a satisface nevoile specifice ale clienților, ridicând în același timp ștacheta pentru inițiativele de eficiență energetică și sustenabilitate.

„Suntem mândri că suntem în fruntea sustenabilității și confidențialității datelor și ne angajăm să împărtășim expertiza noastră pe piață, pentru a ajuta la crearea modelelor de livrare echilibrate și a practicilor de sustenabilitate”, a spus Hagaseth. „Viziunea noastră include mai multe locații ce urmează să fie desfășurate în Norvegia, care devine țara noastră hub pentru noi implementări. Odată cu creșterea anticipată a volumului de lucru al întreprinderilor și digitalizarea generală, suntem hotărâți să răspundem acestor cerințe cu capacități pe termen lung.”

Vertiv este un partner de încredere al Green Mountain din 2020, oferind soluții de management termic și energie extrem de eficiente, chiar și în mijlocul provocărilor generate de pandemia globală. „Gestionarea implementărilor în timpul Covid-19 a fost extrem de dificilă”, a recunoscut Hagaseth. „Din fericire, Vertiv a luat atitudine și ne-a ajutat să depășim provocările logistice, să urmărim transporturile și să asigurăm livrarea echipamentelor în ciuda granițelor închise. Vertiv a câștigat cu siguranță încrederea noastră și este acum unul dintre partenerii noștri preferați pentru soluțiile pentru centre de date.”

Pentru mai multe informații despre soluțiile de eficiență energetică pentru centre de date Vertiv, vizitați Vertiv.com.