Evenimente — September 27, 2023 at 4:38 pm

Huawei trage cortina celei de-a zecea ediții Seeds For the Future cu 35 de studenți premiați

by

Huawei trage cortina celei de-a zecea ediții Seeds For the Future, cu 35 de studenți premiați. Programul care se adresează tinerilor pasionați de tehnologie, a găzduit o serie de studenți din România și Republica Moldova. 

Imagine1Ediția de anul acesta s-a desfășurat la București unde, timp de 8 zile, studenții s-au bucurat de activități menite să le dezvolte abilitățile în domenii precum antreprenoriat, inteligența artificială, energie verde, cybersecurity, telecomunicații, sustenabilitate și public speaking, importante pentru orice viitoare carieră de succes în domeniul TIC.

La acest program au participat un număr de 12 mentori care au contribuit activ la formarea tinerilor pe tot parcursul programului prin ateliere interactive unde au împărtășit din experiența lor profesională și au răspuns tuturor curiozităților participanților. De asemenea, studenții au avut ocazia să afle mai multe despre cultura chineză prin ateliere atât online, cât și fizice, precum și să viziteze o casă sustenabilă.

,,Huawei încheie, cu success, cea de a zecea ediție a programului Seeds for the Future, exact în anul în care sărbătorim 20 de ani de existență în România, ceea ce o face, din punctul meu de vedere o ediție specială.  Pot spune că nicio ediție nu seamănă cu alta, generațiile se schimbă, la fel și interesele studenților. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat și anume pasiunea. Noi la Huawei credem că un profesionist nu se formează doar din acumularea de informații, ci si din multă pasiune pentru tehnologie și inovație, din curiozitate și din dorința de a rămâne mereu la curent cu tot ce se întâmplă în industrie. Cred că succesul programului pe care îl derulăm de un deceniu se datorează acestui mix de atribute pe care ne dorim să le insuflăm viitorilor specialiști și, de ce nu, viitorilor colegi de breaslă”, a declarat Jensen Li, Director General, Huawei România.

Imagine2Efortul și interesul studenților nu a rămas nerăsplătit, motiv pentru care la finalul programului, în cadrul festivității de premiere, aceștia au fost premiați de către organizatori cu produse Huawei care să le vină în ajutor, atât în cadrul facultății, cât și pe mai departe. De asemenea, din cele 5 echipe de studenți din România și Republica Moldovă care fuseseră formate în timpul Programului pentru proiectul Tech4Good, o echipă de 7 participanți a trecut mai departe în etapa următoare a competiției internaționale Tech4GOOD și concurează cu alte țări pentru șansa de a ajunge la competiția finală din China.

Imagine3„La fel cum în istorie evenimentele critice împart timpul, Seeds for the future a împărțit timpul pentru mine. Acum sunt eu, dar după Seeds for the Future. Simt că flacăra dorinței de a aduce un impact arde mai puternic ca niciodată”, au fost cuvintele lui Emanuel Rusu, câștigătorul Future Seed of the Year Award de anul acesta.

În România, programul ”Seeds for the Future” se derulează din 2014, contribuind până acum la formarea a peste 370 de studenți pasionați de tehnologia informației și comunicațiilor. Programul reprezintă pentru studenții înscriși o oportunitate extraordinară de a învăța și de a-și perfecționa atât abilitățile tehnice, cât și pe cele personale, având un rol important în debutul lor din punct de vedere profesional după absolvirea studiilor.