Enterprise Software — September 29, 2023 at 12:40 pm

Cum să ai date într-un format vizual și intuitiv?

by

Ca și petrolul, datele în format brut nu ne sunt de mare ajutor. Avem nevoie să fie rafinate și expuse în formate vizuale intuitive. Este exact ceea ce face o soluție de vizualizare a datelor ca SNC Power BI, care transformă datele brute existente într-un sistem de gestiune ca Asis ERP. Rapoartele simple de activitate se găsesc și în sistemul ERP, însă acestea sunt statice și nu permit analiza dinamică a datelor.

blog-1Un alt avantaj al SNC Power BI este capacitatea de a integra mai multe surse de date, atât baze de date tranzacționale (SQL spre exemplu), dar și simple fișiere Excel. Important de menționat, SNC Power BI este o soluție de business intelligence dezvoltată de Soft Net Consulting pe tehnologia Microsoft Power BI și care excelează la capitolul „self-service”, adică utilizatorii nu au nevoie de ajutor din partea IT-ului pentru a obține tablourile de bord dorite, după ce integrarea surselor de date a fost realizată.

Ca fapt divers, originea termenului „dashboard” este legată de trăsuri, fiind în esență o placă de lemn care proteja călătorii de noroiul aruncat de cai. Odată cu apariția automobilului pe această placă au fost instalate comenzile și mai târziu indicatoarele de bord, devenind astfel principala sursă de informație pentru șoferi.

Avantajele integrării SNC Power BI cu ASIS ERP

SNC Power BI este unealtă de business intelligence care scoate cu adevărat valoare din datele pe care le înregistrați în ASiS ERP și nu numai. De ce?

Permite conectarea unor surse complementare (există deja peste 260 de conectori) interne sau externe. Puteți conecta o altă soluție informatică (CRM, WMS), servicii online, SharePoint, fișiere text sau Excel, CSV etc.
Are funcționalități puternice de tip ETL (Extract Transform Load), pe scurt extragerea datelor din sursele terțe, transformarea acestora după tiparul dorit și încărcarea acestora într-un depozit de date pentru a fi vizualizate de către utilizatori.
Oferă opțiuni multiple de vizualizare, în cele mai diverse formate, personalizabile după multiple criterii, atât ca seturi de date, cât și ca format, coloristică etc.
Permite vizualizare dinamică, adică puteți schimba diverși parametri, iar tablourile de bord se vor modifica în timp real.
Partajare facilă cu alți utilizatori, interni sau externi, pentru o colaborare rapidă și eficientă.
Integrare cu alte produse Microsoft, adică puteți accesa/vizualiza tablourile din bord în oricare dintre componentele Microsoft 365.
Este ușor de accesat de pe mobil.

Cu SNC Power BI vă jucați efectiv cu datele, odată ce ați corelat sursele, fără cunoștințe de programare. Curba de învățare este rapidă, mai ales dacă sunteți familiarizați cu produsele Microsoft din seria Office.

Tablouri de bord SNC Power BI

SNC Power BI a fost dezvoltat special pentru nevoile oamenilor de afaceri. Practic, am personalizat soluția Microsoft Power BI pentru a scoate la lumină cât mai multe informații din sistemul ASiS ERP.

Un ”dashboard” Power BI este în esență un ecran care prezintă mai multe metrici într-un format vizual intuitiv, cu multiple casete care pot corela mai mulți indicatori. Datele sunt prezentate la nivel general, iar utilizatorii pot accesa detaliile asociate sau alte seturi de date corelate.

power-bi-new-dashboard-1024x602Astfel, cu soluția de business intelligence de la Soft Net aveți deja la dispoziție o serie extinsă de tablouri de bord (similare celui de mai sus) pe următoarele categorii:

• Vânzări: Aceste tablouri de bord aduc în față informații detaliate pe cele mai diverse criterii: teritoriu, linii de business, clienți, agenți, produse, marjă de profit în funcție de furnizori și produse etc.
Achiziții: Vă permite vizualizarea datelor într-un mod dinamic în funcție de: istoricul achizițiilor, furnizori, evoluția prețurilor, necesar de aprovizionare, grupe de produse etc.
Stocuri: O modalitate simplă de a analiza cantitativ sau calitativ situația curentă a stocurilor, viteza de rotație, stocurile pe grupe de produse, locații sau furnizori.
Comercial: Vă permite vizualizarea tuturor informațiilor legate de contracte, comenzi de la clienți, livrări, oferte etc.
Personal: Un modul care permite vizualizarea datelor în funcție de departamente, categorii de angajați, vârstă, sex, fișă postului, tipuri de salarii, concedii de odihnă etc.
Indicatori de performanță: O sursă inepuizabilă de date despre situația bugetară, centre de profit și pierderi, flux de numerar etc.

Acestea sunt doar tablourile de bord standard din SNC Power BI, însă posibilitățile de customizare/personalizare sunt extinse. Utilizatorii își pot crea propriile tablouri de bord sau pot solicita suportul Soft Net Consulting dacă este nevoie pentru configurarea soluției de business Intelligence. Fiind un produs Microsoft, Power BI beneficiază de o multitudine de cursuri și tutoriale online, pentru toate gusturile și nivelurile de pregătire.

Fiecare dintre aceste tablouri de bord poate fi personalizate în ceea ce privește formatul și coloristica, după bunul plac al fiecărui utilizator. Cu SNC Power BI este foarte simplu să transformați un set de cifre seci care nu spune nimic, într-un ecran plin de informații și culoare, ușor de analizat și înțeles.

Cu Power BI, realitatea nu vă va mai surprinde și veți lua cele mai inteligente și justificate decizii. Contactați-ne chiar acum pentru un demo de SNC Power BI completând acest formular.