NEW TECHNOLOGY — October 9, 2023 at 12:41 pm

Binance Research: evoluția pieței cripto din septembrie

by

Binance Research prezintă evoluția pieței cripto din luna septembrie, iar principalele concluzii sunt că segmentul a rămas neperturbat, în timp ce nivelul total al capitalizării a cunoscut fluctuații neglijabile.

CryptocurrencyEvenimente precum anunțul de lichidare a activelor FTX și întâlnirea FOMC au perturbat pentru scurt timp calmul general, dar piața a absorbit rapid șocurile și și-a recăpătat stabilitatea. Integrarea de către Telegram a portofelului TON, care a alimentat o creștere notabilă a valorii monedei TON, a fost punctul culminant al lunii.

Septembrie a marcat cea de-a 18-a lună consecutivă de scădere a capitalizării de piață a monedelor stabile (stablecoin), iar estimarea a atins un nou minim de 123,8 miliarde USD, un nivel nemaivăzut din septembrie 2021. USDT și DAI au inversat tendința, deoarece ambele monede stabile au înregistrat creșteri ușoare ale capitalizării pieței, în ciuda mediului plin de provocări.

Adoptarea Account Abstraction („AA”) este în creștere, cu peste 2,3 milioane de tranzacții de succes ale contului inteligent ERC-4377 în peste 870.000 de conturi AA unice. Ethereum Layer-2s („L2s”) a fost esențial pentru creștere, majoritatea tranzacțiilor având loc pe Polygon, Optimism și Arbitrum.

Uniswap își consolidează locul de vârf în ETH în ultimele 30 de zile. L2-urile au cunoscut, de asemenea, o activitate semnificativă, datorită interesului reînnoit pentru spațiu, reafirmând rolul din ce în ce mai important în creșterea scalabilității blockchain. Volumul tranzacțiilor 30D pe rețeaua principală zkSync Era a depășit 30,58 milioane, depășind Ethereum. Arbitrum are, de asemenea, o tracțiune sănătoasă în utilizare și acest lucru poate fi atribuit relansării campaniei Arbitrum Odyssey.

Compoziția pieței DeFi a trecut prin schimbări notabile în septembrie, ApolloX devenind un jucător important după ce a prezentat o creștere lunară de peste 450% a cotei de piață a volumului de tranzacționare. Această dezvoltare evidențiază un peisaj în schimbare în care ApolloX, printre altele, contestă dominația protocoalelor dYdX și GMX.