Securitate — October 9, 2023 at 1:09 pm

Kaspersky lansează un nou training în securitate cibernetică „jargon free”, pentru liderii de business și directori

by

Kaspersky a anunțat lansarea unui nou curs de formare online în domeniul securității cibernetice pentru directori, Cybersecurity for Executives Online Training, crucial pentru businessurile digitale și antreprenorii de astăzi. Instruirea în domeniul securității cibernetice este esențială pentru gestionarea riscurilor, răspunsul la criză, oferind, de asemenea, putere liderilor de business atunci când iau decizii eficiente, în cunoștință de cauză, în timpul incidentelor de securitate.

Cooperarea dintre echipele de securitate IT și consiliile de conducere ale companiilor nu a fost niciodată mai importantă – sau mai benefică pentru business –, peste 60% dintre manageri recunoscând că modalitățile greșite de comunicare în jurul securității IT în cadrul organizației lor au dus la cel puțin un incident de securitate cibernetică. Jumătate din specialiștii IT spun că unul dintre cele mai dificile subiecte de discutat cu directorii care nu au suficiente cunoștințe IT este suplimentarea bugetului de securitate IT. Noul curs de formare își propune să schimbe această mentalitate. În acest fel este evidențiată importanța conștientizării securității IT ca responsabilitate a liderului de business și a învăța liderii cum să fie pe aceeași lungime de undă cu personalul IT.

Promovând o cultură de securitate mai puternică în cadrul organizației, noul program de formare își propune să ajute participanții să conștientizeze aspectele importante cu privire la peisajul modern de amenințări de securitate cibernetică și să îi introducă în utilizarea adecvată a abilităților de securitate cibernetică, deoarece atacurile și breșele cibernetice de succes duc, în cel mai bun caz, la bătăi de cap pentru un departamentul IT al companiei, cu mici întreruperi ale sistemelor interne. Totuși, în cazuri extreme, pot devasta o organizație.

Cybersecurity for Executives Online Training a fost creat de managerii de top ai Kaspersky și de experți de top în securitate cibernetică. Participanții la curs învață elementele de bază ale securității cibernetice printr-un curs video online susținut de un expert, care acoperă șase module principale de învățare:

• Introducere în securitatea cibernetică;
• Riscuri cibernetice pentru businessuri;
• Atacurile cibernetice și instrumentele atacatorilor;
• Protejarea dumneavoastră și a companiei dumneavoastră de atacuri cibernetice;
• Gestionarea consecințelor atacurilor cibernetice;
• Viitorul securității cibernetice.

Eugene_Kaspersky„Tehnologiile digitale au un impact profund asupra companiilor – aducând oportunități mai mari, optimizare a costurilor, capacitatea de extindere la nivel global și multe alte beneficii. Deoarece securitatea și fiabilitatea acestor tehnologii au un impact direct asupra performanței unei organizații, supravegherea securității cibernetice se transformă într-una dintre sarcinile esențiale ale unui lider responsabil de business. Prin acest curs, ne propunem să îi ajutăm pe cei care ocupă poziții de conducere, instruindu-i cu privire la elementele fundamentale ale securității cibernetice și împărtășind considerentele de care directorii trebuie să țină cont pentru a se asigura că businessurile lor rămân cu un pas înaintea infractorilor cibernetici”, a spus Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky.

Având în vedere că securitatea cibernetică necesită implicarea activă nu numai a CISO și a IT, ci și a conducerii non-tehnice, cu un angajament comun de a construi o cultură a securității cibernetice în întreaga organizație, participanții la curs beneficiază și de acces la materiale care pot fi utilizate zilnic și distribuite în orice organizație.

Pentru a consolida noile cunoștințe, cursul include sarcini practice pentru participanți și întrebări de autoevaluare la sfârșitul fiecărui subiect. Când utilizatorii au finalizat programul, vor primi un certificat de finalizare Kaspersky.

În total, conține 50 de lecții a câte trei până la șase minute fiecare. Poate fi furnizat prin acces la o platformă cloud sau în SCORM, pentru a fi integrat în sistemul de management de învățare al unei companii.

Programul face parte din portofoliul Kaspersky’s Security Awareness, care oferă o gamă largă de opțiuni de training captivante, pentru a crește gradul de conștientizare a angajaților în domeniul securității cibernetice și a le permite să își joace rolul în siguranța cibernetică generală a unei organizații.

Pentru a vă înregistra sau pentru mai multe informații despre Cybersecurity for Executives Online Training, vizitați site-ul web Kaspersky Expert Training.