Evenimente — October 11, 2023 at 2:54 pm

Huawei și du au lansat, împreună, prima vilă 5.5G din lume, devenind pionierii casei inteligente 10G

by

În cadrul evenimentului Global Mobile Broadband Forum (MBBF), desfășurat în Dubai, compania globală de tehnologie Huawei, în colaborare cu du, de la Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), a dezvăluit prima casă 5G Advanced (5G-A) din lume, un arhetip pentru locuința inteligentă din viitor, alimentată de rețele de 10Gbps.

La începutul lunii martie a acestui an, ambele entități au semnat un memorandum de înțelegere privind 5.5G, care vizează inovarea tehnologică 5G-A, explorarea aplicațiilor și dezvoltarea ecosistemului. Această ultimă dezvăluire reprezintă o dovadă a capacității comune în domeniul inovației.

Vila 5G-A este un exemplu de integrare ideală a tehnologiilor de ultimă generație, așa cum sunt aplicațiile 3D și XR, oferind o experiență de neegalat pentru o casă inteligentă. Acest lucru inspiră evoluția conținutului și a apilicațiilor, amplificând cererea pentru capacitățile rețelei. Pentru a satisface aceste nevoi în creștere, operatorii sunt nevoiți să își amplifice rețelele casnice până la un remarcabil 10Gbps.

,,Încă de la începutul erei 5G, Fixed Wireless Access (FWA) a fost un catalizator  care ne-a permis să oferim soluții de ultimă generație clienților noștri valoroși. În calitate de pionieri, noi, cei de la du, suntem onorați să deschidem calea cu astfel de inovații inedite. Ne dorim să continuăm parteneriatul fructuos și de lungă durată cu Huawei, iar odată cu introducerea FWA², suntem pregătiți să redefinim limitele experienței utilizatorilor, oferind abonaților noștri o conectivitate la internet de neegalat în interior”, declară Fahad Al Hassawi, directorul general al du.

04_KN_Li PengÎn asentiment cu directorul general al du, Li Peng, vicepreședinte senior al Huawei și președinte Carrier BG al companiei remarcă: ,,Astăzi, compania Huawei este încântată să lanseze casa cu alimentare 5G-A la Home of the Future. Vrem să vă oferim câteva aspecte asupra posibilităților infinite pe care tehnologia 5G-Advanced le va aduce în casele viitorului și asupra experienței de rețea mai bună pe care 5G-A o va facilita utilizatorilor de telefonie mobilă. Acesta este rezultatul efortului continuu pe care partenerul du îl investește într-o experiență digitală mai bună. Această realizare este doar începutul. În continuare, Huawei va fi alături, în permanență, de du în demersul de a construi cele mai bune rețele 5G și pentru a explora utilizarea comercială a rețelelor 5G-Advanced, susținând în același timp leadership-ul companiei în această eră transformatoare”.

Casa inteligentă 5G-A dezvăluie potențialul fără limite pe care tehnologia experimentală îl asigură locuințelor din viitor. Soluția inovatoare FWA² de la Huawei ilustrează modul în care, în era 5G, FWA a devenit un instrument puternic al operatorului pentru extinderea rapidă a numărului de utilizatori. Pe măsură ce asistăm la tranziția către 5G-A/5.5G, soluția FWA², care cuprinde FWA Pro, FWA Lite și FWA Biz, promite servicii premium pentru clienți. În mod specific, FWA Pro este proiectat pentru a suporta o rată de 10Gbps, reimaginând astfel traiul în locuințe și deblocând oportunități variate de afaceri.

Cea de-a 14-a ediție a evenimentului Global Mobile Broadband Forum (MBBF), cu tema ,,Transformarea 5.5G în realitate”, are loc în perioada 10-11 octombrie în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Găzduit de Huawei și susținut de partenerii din industrie GSMA, GTI și Consiliul de Telecomunicații SAMENA, forumul își propune să aprofundeze subiecte precum succesele 5G, maturitatea ecosistemului, comercializarea rapidă a 5G-A/5.5G și informații despre modul în care tehnologia mobilă modelează viitorul și transformă viața oamenilor și a industriilor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați MBBF2023 la: https://www.huawei.com/en/events/mbbf2023.