IT Efficiency / Sustainability — October 12, 2023 at 1:14 pm

TÜV Rheinland certifică metoda de calcul și raportare BASF a amprentei de carbon

by

Tot mai mulți clienți solicită un raport detaliat privind amprenta de carbon a produselor BASF pe care le folosesc – de la tălpi pentru adidași, la panouri izolatoare, până la detergenți.

English version

BASF-Fahnen am Standort Ludwigshafen / BASF flags at the Ludwigshafen siteLa sfârșitul lunii septembrie, agenția germană de inspecție tehnică TÜV Rheinland a certificat că metoda BASF de calculare și raportare a amprentei de carbon a produsului (PCF) respectă pe deplin cerințele specificate de Together for Sustainability (TfS). BASF este prima companie care își aliniază sistemul de calcul PCF complet automatizat cu regulile TfS.

La sfârșitul anului 2022, în inițiativa lor comună, Together for Sustainability, 47 de companii din industria chimică, inclusiv BASF, au convenit asupra unui standard global uniform pentru calcularea PCF-urilor. Amprenta de carbon a produsului oferă informații importante pentru direcționarea emisiilor în lanțul valoric. Prin calculul PCF, BASF oferă clienților săi o transparență mult mai mare cu privire la emisiile specifice fiecărui produs BASF utilizat.

Steamcracker im BASF-Werk Ludwigshafen / Steam cracker at BASF's Ludwigshafen site„BASF este prima companie pentru care TÜV Rheinland a putut să certifice conformitatea TfS a unui întreg sistem de calcul PCF, la o astfel de scară”, a spus Susanne Jorre, manager de durabilitate la TÜV Rheinland. De la începutul lunii octombrie, clienții BASF vor primi toate PCF-urile și un raport conform TfS, care va include noua declarație TÜV.

„Suntem mândri să fim un pionier în calcularea automată a PCF și să ne putem sprijini clienții în atingerea obiectivelor de emisii de CO2”, a declarat Dr. Christoph Jäkel, Vicepreședinte Corporate Sustainability la BASF. „Fiind capabili să calculăm PCF-urile tuturor celor 45.000 de produse de vânzări folosind o metodă conformă cu TfS, am atins o nouă etapă în dezvoltarea noastră.”

Together for Sustainability (TfS) este o inițiativă globală fondată de companii din industria chimică, având ca scop evaluarea, auditarea și îmbunătățirea practicilor de sustenabilitate din cadrul lanțurilor globale de aprovizionare.

Programul se bazează pe principiile Responsible Care® și pe Pactul Global al ONU și a devenit o organizație globală cu reprezentare regională în Asia și în America de Nord și de Sud.