Big Data&Analytics — October 24, 2023 at 3:06 pm

Veeam anunță noi capabilități de securitate și detectare a malware-ului pentru Veeam Data Platform, în cadrul VeeamON Resiliency Summit

by

Veeam® Software, lider în protecția și recuperarea datelor în urma atacurilor de tip ransomware, a făcut astăzi anunțul privind noua actualizare Veeam Data Platform 23H2, respectiv lansarea noii versiuni Veeam Backup & Replication™ v12.1, în cadrul evenimentului VeeamON Resiliency Summit.

Având la bază principiile securității, recuperării și libertății datelor, acest update aduce îmbunătățiri semnificative în ce privește securitatea datelor, detectarea malware-ului (software malițios), recuperarea automatizată și capabilitățile de utilizare a cloud-ului hibrid, menite să asigure continuitatea operațională a afacerilor, chiar și în fața creșterii incidenței atacurilor de tip ransomware și a amenințărilor cibernetice.

Danny-Allan-CTO-Veeam-768x1154„Infractorii cibernetici devin din ce în ce mai abili și își îndreaptă atenția tot mai mult către backup-uri (copii de rezervă)”, a declarat Danny Allan, CTO Veeam. „Raportul Veeam Ransomware Trends 2023 arată că 93% dintre atacurile de tip ransomware vizează backup-uri, iar 75% dintre aceste atacuri au cel puțin un succes parțial. Atacatorii se concentrează asupra backup-urilor deoarece există o probabilitate mai mare ca organizațiile să plătească răscumpărarea în cazul în care atacatorii reușesc să șteargă sau să cripteze aceste backup-uri. Atât specialiștii în IT, cât și cei din domeniul securității cibernetice înțeleg că un backup fiabil și curat, pe care organizațiile să îl poată accesa oricând și de oriunde, reprezintă un aspect esențial al unei strategii de reziliență cibernetică. Noul nostru update, Veeam Data Platform 23H2, contribuie la o reziliență maximă – nu doar pentru a reveni la starea anterioară după o întrerupere sau o pierdere de date, ci pentru a merge mai departe. Prin oferirea celei mai scurte perioade de timp dintre incident și recuperare, clienții noștri își vor putea menține continuitatea operațională, ajutând-și afacerea să crească și să treacă la nivelul următor”.

În calitate de lider global în piața produselor software de replicare și protecție a datelor, Veeam Veeam continuă să aducă inovații în domeniul protecției datelor și a recuperării în urma atacurilor ransomware, oferind soluții care răspund nevoilor actuale ale companiilor moderne. Actualizările Veeam Data Platform 23H2 includ noi funcționalități de securitate și protecție împotriva atacurilor ransomware pentru Veeam Backup & Replication™, Veeam ONE™ și Veeam Recovery Orchestrator.

Această nouă versiune aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește securitatea datelor, detectarea malware-ului, recuperarea automatizată și capabilitățile de cloud hibrid în întregul mediu hybrid-cloud. Veeam Backup & Replication v12.1, ce stă la baza Veeam Data Platform, reduce considerabil timpul de răspuns la incidente prin activități proactive de căutare a amenințărilor în copiile de rezervă, integrarea cu platformele SIEM, utilizarea regulilor YARA pentru detectarea tiparelor de ransomware, respectiv oferirea unor ghiduri pentru a ajuta clienții să implementeze cele mai bune practici de securitate cibernetică NIST. Astfel, organizațiile de toate dimensiunile pot acum să dispună de reziliență maximă, care poate veni doar din încrederea deplină în protecție, viteză de răspuns și recuperare.

Multe dintre noile caracteristici și îmbunătățiri din domeniul securității cibernetice ale actualizării Veeam Data Platform 23H2 sunt concepute pentru a ajuta organizațiile în procesul de elaborare a planurilor pentru incidentele de securitate, prin intermediul unei strânse colaborări între departamentele de IT, de securitate și de tehnologie, în vederea limitării și contracarării atacurilor ransomware.

Aceste caracteristici și îmbunătățiri în domeniul securității cibernetice includ:
v121-malware-detection_300dpiDetectarea și identificarea amenințărilor cibernetice: Funcționalitatea încorporată de Detectare a Malware-ului bazată pe AI efectuează analize cu impact minim asupra entropiei și a extensiilor de fișiere în timpul operațiunilor de backup, pentru o detectare imediată. Astfel, aplicatiile de management al securitatii si al evenimentelor (SIEM) pot să raporteze infecțiile direct în Veeam Incident API. Acesta din urmă marchează punctele de restaurare existente ca fiind infectate sau declanșează operațiunile de backup în afara rețelei principale, ca răspuns.

v121-object-storage-backup-and-recovery_300dpiRăspunsuri și recuperări mai rapide în cazul atacurilor ransomware: Efectuați recuperări de date până la un moment anterior infectării cu ajutorul I/O Anomaly Visualizer, care asigură cea mai mica rată de pierdere de date, mulțumită protecției Veeam continue a datelor (CDP). Evitați reinfectarea prin intermediul analizei conținutului YARA și automatizați recuperarea curată, folosind puncte de restaurare fără malware.

Protecție a datelor sigură și conformă: Evidențiați amenințările, identificați riscurile și măsurați scorul de securitate al mediului în noul Veeam Threat Center; Asigurați succesul recuperării prin scanări automate cu Security & Compliance Analyzer; Preveniți ștergerile sau criptările accidentale sau malițioase ale backup-urilor prin extinderea sprijinului pentru imuabilitate. Aceasta includ protecție backup de tip “four-eyes” și backup-uri imuabile.

v121-threat-center_300dpiÎn discursului său din cadrul evenimentului VeeamON Resiliency Summit, Danny Allan a evidențiat noile lansări de produse Veeam pentru AWS, Azure și Google Cloud, care vor fi disponibile începând cu luna viitoare, și a oferit un mic preview al viitoarei lansări a versiunii Kasten K10 6.5. Menținându-și tradiția de inovare, Veeam a anunțat de curând și serviciul de Backup as a Service (BaaS) pentru Microsoft 365 și Azure, iar pentru începutul anului 2024 este planificată o nouă versiune a soluției Veeam Backup for Microsoft 365.

Noul program Veeam Cyber Secure
Noul Program Veeam Cyber Secure îmbină tehnologia special dezvoltată de Veeam cu o echipă de experți pentru a ajuta clienții să se protejeze și să aibă un proces de recuperare rapid în cazul unui atac ransomware.

Disponibil începând cu anul 2024, acest program le oferă clienților siguranța că Veeam funcționează în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate, asigurându-i totodată că sunt pregătiți să facă față oricărui incident cibernetic. Programul Cyber Secure include servicii de recuperare în caz de incident, precum onboarding avansat, asistență la proiectare și implementare, precum și verificări trimestriale de sănătate.

În cazul unui incident cibernetic, clienții au acces la un cont dedicat de Support Account Manager, respectiv la o echipă Ransomware Response cu acorduri de nivel de serviciu (SLA) de 30 de minute. De asemenea, în cadrul Programului Veeam Cyber Secure este inclusă și Garanția Ransomware Recovery, care acoperă cheltuieli de până la 5 milioane de dolari pentru recuperarea datelor.

Programul Veeam Cyber Secure vă oferă încrederea că sunteți pregătiți pentru următorul atac cibernetic și vă permite să stați liniștiți, știind că backup-urile sunt curate, de încredere și pregătite pentru o recuperare rapidă. Pentru mai multe informații despre program, vă invităm să accesați: veeam.com/solutions/data-security/incident-recovery.html.

Disponibilitate
Noua actualizare a Veeam Data Platform 23H2 va fi lansată oficial la finalul acestui an. Pentru mai multe informații, accesați www.veeam.com.

De asemenea, înscrierile sunt acum deschise pentru cea de-a zecea ediție anuală a evenimentului VeeamON, care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2024, la Diplomat Resort din Fort Lauderdale, Florida, precum și online. Înscrieți-vă acum pentru un tarif aniversar cu ocazia aniversării de zece ani (valabil un termen limitat): www.veeam.com/veeamon.