Data Center / Storage, Securitate — October 25, 2023 at 11:32 am

Veeam și Sophos inițiază un parteneriat strategic pentru a întări securitatea backup-urilor pentru companii

by

Veeam® Software, lider în protecția datelor și recuperarea în urma atacurilor ransomware, a anunțat astăzi un parteneriat strategic cu Sophos, lider global în dezvoltarea și furnizarea de servicii de securitate cibernetică. Prin intermediul acestui parteneriat, Veeam Data Platform va fi integrată cu Sophos Managed Detection and Response (MDR), aducând o componentă esențială de detecție și răspuns coordonate de om, în vederea consolidării securității backup-urilor importante ale afacerilor. Această integrare are ca scop contracararea atacatorilor care fac eforturi să manipuleze, să șteargă sau să modifice mediul de backup al clienților pentru a crește presiunea asupra victimelor și pentru a-i forța să plătească diverse răscumpărări.

Întrucât nivelul agresivității atacurilor crește încontinuu, întrebarea nu mai este dacă sau când vor fi vizate organizațiile, ci cât de des. Din acest motiv, este mai important ca niciodată ca organizațiile să dispună de capacitățile corecte de protecție și recuperare. Prin intermediul acestei colaborări, tehnologiile Veeam și Sophos detectează cu vigilentă amenințările cibernetice, stabilesc răspunsul necesar și recuperează rapid datele afectate, oferind organizațiilor siguranța că vor avea întotdeauna acces la datele lor și că pot le vor putea recupera cu ușurință în cazul unui atac.

„Singura metodă prin care putem să contracarăm amenințările în crestere ale atacurilor cibernetice este printr-o colaborare între companii, prin care să le asigurăm clienților o protecție cât mai cuprinzătoare și mai integrată”, declară Danny Allan, CTO Veeam. „Prin combinarea tehnologiilor liderului global în protecția datelor și recuperare în urma atacurilor ransomware cu cea mai bună ofertă de detecție și răspuns (MDR, Managed Detection and Response), le oferim clienților o protecție cibernetică completă, alături de cele mai bune soluții de recuperare disponibile pe piață. Asigurarea continuității afacerilor, indiferent de circumstanțe, reprezintă esența misiunii Veeam, iar prin colaborarea cu Sophos, facem încă un pas înainte în protejarea clienților față de atacatori. În același timp, contribuim și la întărirea capacității lor de securitate la modul general și le facilităm o reziliență maximă”.

Veeam Data Platform efectuează monitorizarea mediului organizațional pentru a identifica posibilele amenințări asupra protecției clienților și a mediului lor de backup. În situația în care descoperă o amenințare, cum ar fi un atacator care încearcă să afecteze buna stare a backup-urilor, Veeam trimite o alertă către serviciul Sophos MDR. Sophos MDR este un serviciu administrat integral de detectare și răspuns în fața amenințărilor, care dispune de o echipă specializată în securitate, disponibilă 24/7. Această echipă poate identifica și neutraliza rapid atacuri complexe, inclusiv cele de tip ransomware, breșe de securitate în rețea, atacuri de tipul hands-on keyboard și multe altele. Echipa de operațiuni de securitate Sophos MDR poate determina dacă un atac este în curs desfășurare și poate lua măsuri imediate pentru a bruia, limita și elimina complet atacatorul.

Marty Ward, VP Technology Group Operations and Communications at Sophos_high res„Atacatorii sunt remarcabil de pricepuți în adaptarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor (cunoscute ca TTP-uri), depășind adesea capacitățile de detectare ale multor organizații, așa cum indică și Sophos X-Ops threat intelligence. Astfel, necesitatea unor backup-uri securizate devine o prioritate, iar operațiunile de securitate 24/7 sunt absolut necesare pentru consolidarea datelor esențiale în funcționarea afacerilor”, spune Marty Ward, vicepreședinte al operațiunilor tehnologice Sophos. „Sophos MDR este cea mai utilizată ofertă de detecție și răspuns (MDR), cu peste 19.000 de clienți la nivel global. Suntem nerăbdători să extindem această ofertă atât de importantă și către organizațiile care au ales serviciile Veeam. Doar împreună ne putem asigura că organizațiile funcționează în siguranță”.

Printre beneficiile suplimentare ale acestui parteneriat strategic se numără:

Protecție împotriva atacurilor ransomware: Capabilitățile avansate de detectare și prevenire a amenințărilor oferite de Sophos, împreună cu backup-urile imuabile și versionare  furnizate de Veeam, asigură securitatea și posibilitatea de recuperare a datelor de backup.
Îmbunătățirea timpului de răspuns în fața amenințărilor: Specialiștii în operațiuni de securitate Sophos MDR iau măsuri imediate pentru a opri amenințările confirmate, timpul mediu de răspuns fiind de 38 de minute – cu 96% mai rapid decât media din industrie.
Identificarea amenințărilor interne de securitate: Monitorizarea permanentă a amenințărilor interne și externe, cum ar fi cea malware, detectează activitatea neautorizată sau suspectă care ar putea compromite datele de backup.
Prevenirea ștergerilor accidentale: Versiunile de backup, urmele de audit și opțiunile de stocare imutabilă protejează datele de backup împotriva acțiunilor accidentale.
Menținerea Conformității: Funcționalitățile solide de protecție a datelor și securitate pot ajuta organizațiile să îndeplinească cerințele privind conformitatea, precum GDPR, HIPAA sau alte reglementări specifice industriei.
Îndeplinirea Cerințelor de Asigurare Cibernetică: Sophos MDR ajută la îndeplinirea cerințelor critice necesare asigurărilor cibernetice, precum monitorizarea amenințărilor 24/7, reducând probabilitatea respingerii unei cereri de despăgubire și facilitând obținerea de prime avantajoase pentru organizații.

Disponibilitate
Integrarea Veeam Data Platform cu Sophos MDR va fi disponibilă începând cu finalul acestui an. Pentru mai multe informații, accesați veeam.com.

De asemenea, înscrierile sunt acum deschise pentru cea de-a zecea ediție anuală a evenimentului VeeamON, care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2024, la Diplomat Resort din Fort Lauderdale, Florida. Înscrieți-vă acum pentru un tarif special limitat de aniversare: veeam.com/veeamon.