Securitate — October 26, 2023 at 5:20 pm

Security Service Edge, un nou trend în sfera Network Security

by

Pe măsură ce adoptă transformarea digitală, firmele îşi dau rapid seama că singura cale de a securiza utilizatorii, conţinutul şi resursele în cloud este de a avea şi securitatea în cloud. Mutarea în cloud reprezintă o misiune dificilă, mai ales pentru organizaţiile mari şi complexe.

SASE

Pentru a adresa provocările de securitate ale transformării digitale, industria de profil s-a concentrat pe cadrul de funcţionare al unei arhitecturi Secure Access Service Edge (SASE). Atunci când protecţia datelor reprezintă temelia cadrului de funcţionare, o astfel de arhitectură devine un mijloc de dobândire a securităţii de tip Zero Trust în cloud. Însă, înainte ca o asemenea arhitectură să fie posibilă, trebuie implementată o temelie Security Service Edge(SSE).

SSE este o viziune asupra stării finale şi nu un ghid clar de implementare. Nu există o singură cale corectă pentru toată lumea. Drumul pentru fiecare firmă este determinat de ceea ce are la dispoziţie, ceea ce îi lipseşte, buget, personal, obligaţii contractuale, reglementări, nevoi şi alţi factori. De aceea, acest drum este dificil, însă toate drumurile au un punct comun: determinarea începutului.

Cele de mai sus reprezintă contextul general în care Symantec propune pieţei o nou abordare din punct de vedere al soluţiei. Symantec Network Protection înlătură nesiguranţa începutului călătoriei SASE deoarece include un set cuprinzător de capabilităţi critice pe care firmele le pot implementa când şi unde socotesc că ar fi potrivit.

Network Protection este o soluţie SSE completă de securizare a reţelei, internetului şi aplicaţiilor cloud prin intermediul unui set de servicii incorporate într-o reţea edge de clasă înaltă. Construite pe o arhitectură cloud- native cu o poartă de acces web înalt securizată şi controale CASB, capabilităţile soluţiei sunt extinse la aplicaţii web şi de cloud public şi privat.

Soluţia este sprijinită de un model portabil de licenţiere care permite clienţilo să-şi menţină amprenta edge proxy fără costuri suplimentare. Acest fapt permite transformarea digitală cu orice viteză, indiferent dacă utilizatorii lucrează de la un sediu central, de acasă sau din oricare altă locaţie. Network Protection conlucrează uşor cu Symantec DLP Cloud, o soluţie de protecţie unicat de la Broadcom pentru alcătuirea celei mai complexe soluţii data-centric SASE din cadrul industriei de profil.

Soluţia Network Protection include capabilităţi SWG cheie, printre care se numără SWG avansat livrat prin cloud şi SWG on-premises – ambele operând fără sincope împreună cu o interfaţă de management unificat, raportare şi control al politicii. În aelaşi timp, funcţionalităţile cheie CASB conferă clienţilor o privire mai bună asupra aplicaţiilor cloud.

Broadcom a dus securitatea reţelei la următorul nivel incluzând mai multe capabilităţi SSE avansate în cadrul Network Protection. Toţi utilizatorii licenţiaţi au dreptul la o tehnologie ZTNA inovatoare care permite accesul securizat la aplicaţii private de pe orice dispozitiv gestionat sau negestionat de la distanţă, astfel eliminându-se necesitatea unei VPN.

De asemenea, utilizatorii sunt protejaţi de ameninţări prin Full Browser Isolation, Advanced Cloud Sandboxing şi Deep Content Inspection – toate acestea fiind incluse în licenţa Network Protection. Capabilităţile Network Protection sunt furnizate pe o arhitectură avansată, optimizată edge care utulizează infrastructura de cloud public Google. Este o componentă de securitate cheie a Symantec Enterprise Cloud, integrând soluţiile de securitate cibernetică Broadcom livrate din cloud în implementări cloud, edge şi hibride.

Security Service Edge, precum și alte solutii de securitate de la Symantec, vă sunt oferite de Romsym Data, distribuitor autorizat în România.