Data Center / Storage — October 27, 2023 at 2:28 pm

Vertiv inaugurează Centrul de experiență pentru clienți și instalarea microrețelei în centrul de date din Delaware, Ohio

by

Delaware-Ohio-Customer-Experience-Center-17Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a inaugurat astăzi Centrul său de experiență pentru clienți Vertiv, care include o soluție de alimentare prin microrețea pentru a ajuta centrele de date să facă față provocărilor legate de capacitatea și disponibilitatea rețelei electrice.

English version

Centrele de date se confruntă cu aceste provocări, deoarece progresele în transformarea digitală, inclusiv inteligența artificială (AI) și AI generativă (GenAI), pun în dificultate utilitățile electrice tradiționale. Vertiv a colaborat cu American Electric Power (AEP) pentru aplicația microrețelei. Microrețeaua și centrul de experiență sunt acum active la unitatea Vertiv din Delaware.

Microrețelele pentru centrele de date au devenit din ce în ce mai populare, deoarece tendințele precum inteligența artificială (AI) necesită mai multă putere decât este disponibilă în rețelele electrice tradiționale. În plus, microrețelele pot fi utilizate pentru a reduce dependența de rețeaua electrică privind capacitatea și disponibilitatea energiei și pentru a reduce pornirile generatorului  de rezervă diesel.

Delaware-Ohio-Customer-Experience-Center-9Vertiv va folosi aplicația ca dovadă a conceptului pentru a testa funcțiile operaționale ale microrețelei și tehnologiilor de infrastructură a centrului de date Vertiv™, inclusiv fiabilitatea, durata backupului și capacitatea de răspuns a microrețelei într-o varietate de condiții de operare normale și extreme. Microrețeaua Vertiv îmbină cele mai bune, fiabile și ecologice tehnologii de infrastructură, pentru a susține disponibilitatea centrului de date și obiectivele de sustenabilitate.

„Clienții noștri evaluează rolul microrețelelor și al sistemelor de stocare a energiei în baterie (BESS) pentru sistemele lor de alimentare critice. Crearea unei microrețele care servește atât ca centru de experiență pentru clienți, cât și ca laborator de testare pentru performanță va permite Vertiv să ajute clienții să ia decizii foarte importante cu privire la cât de adecvată este o microrețea și BESS pentru centrul lor de date și cum să-și implementeze propria microrețea,” a declarat Kyle Keeper, vicepreședinte senior, dezvoltare și ingineria produselor Global AC Power la Vertiv. „Acesta este un pas important în a ajuta clienții noștri să opereze mai eficient rețeaua electrică.”

Delaware-Ohio-Customer-Experience-Center-15Microrețeaua de 1,0 megawatt (MW) include o rețea solară PV (fotovoltaică) de 1,0 MW AC, celule de combustie cu hidrogen de 400 KW, sistem de stocare a energiei în baterie DynaFlex (BESS) Vertiv™ de 1,0 MW și un sistem de alimentare neîntreruptibilă (UPS) Vertiv, baterie litiu-ion, comenzi ale sistemului și alte componente critice.

Microrețelele reduc vulnerabilitatea la întreruperile utilităților publice prin folosirea unui număr de resurse energetice distribuite conectate, cu un BESS care stochează energia și o furnizează la cerere, după cum este necesar. În aplicația Vertiv, sursele de energie provin de la rețeaua electrică, rețeaua solară și celula de combustibil cu hidrogen.

Pentru mai multe informații despre soluțiile de microrețea și BESS Vertiv, vizitați Vertiv.com.