COMUNICATE — October 30, 2023 at 3:27 pm

Resident Evil, franciză de succes din industria de jocuri

by

featuredimageÎn 1996 a fost creată una dintre cele mai longevive francize din industria de gaming. Resident Evil a fost creat de Shnji Milkani și Tokuro Fujiwara și a adus pe piață un nou concept al jocurilor tip horror, cu creaturi zombi. În prezent sunt 30 de jocuri video din seria Resident Evil.

Compania Capcom se mândrește cu fiecare produs Resident Evil scos pe piață, având în vedere că până acum acestea au fost vândute în peste 120 de milioane de exemplare. Din acest motiv, constant apar titluri noi: fie că vorbim de jocuri video în sine, fie de îmbunătățiri. Iar Resident Evil a devenit jocul horror cu cele mai mari vânzări în toată istoria.

Succesul Resident Evil a fost exploatat la maxim de cei de la Capcom, care au licențiat drepturile de utilizare și pentru alte produse. Astfel au fost lansate nu mai puțin de șapte filme, între 2002 și 2021. Acestea au avut la bază scenariul din jocuri.

Dincolo de filme, seriale de televiziune și desene animate, există și un joc de păcănele online ce a rezultat din această franciză. Slotul se numește Resident Evil 6 și face parte din portofoliul companiei Skywind. Și acest slot respectă scenariul din jocuri, motiv pentru care printre simboluri îi regăsim pe Ada, Chris, Jake și Leon.

Franciza conține 30 de jocuri
În franciza Resident Evil se află nu mai puțin de 30 de jocuri. Dincolo de versiunile de bază și remake-uri, compania care deține drepturile a lansat constant și îmbunătățiri pentru a rezolva diverse probleme identificate de utilizatori sau pentru a adăuga un plus la scenariu.

La doi ani de la lansarea Resident Evil, adică în 1998, a apărut al doilea joc al francizei, în timp ce al treilea a apărut cu numele Nemesis în 1999. Încă de la început, jocurile s-au remarcat prin faptul că aveau o grafică decentă pentru anii respectivi, iar modulul era și el interesant. Ulterior, îmbunătățirile au devenit evidente de la an la an, pe măsură ce dezvoltările tehnologice au permis ca jocul să aibă o grafică mult mai bună.

Cel mai nou joc al francizei a fost lansat în 2023 și se numește Resident Evil 4. Este, de fapt, un remake al unei versiuni mai vechi, din anul 2005. Este disponibil pe PS4 și 5, Xbox Series X/S și la finalul anului vor apărea și unele pentru macOS și iOS. Jocul s-a vândut până acum în peste 5 milioane de unități și este apreciat de utilizatori.

Filmele sunt și ele apreciate de fanii genului
Până acum au fost lansate șapte filme în această franciză, iar ultimul a apărut în noiembrie 2021. Filmele reprezintă adaptări live action ale jocurilor și au avut încasări bune pentru producții din această categorie, cu un total de peste 1.2 miliarde de dolari la box office. Se spune că aceasta este cea mai bună franciză cu filme cu zombie. Filmul numărul 6 din această franciză, The Final Chapter, a avut încasări de 312.2 milioane de dolari.

Această serie are un succes impresionant în special în Asia, motiv pentru care în metropola Tokyo a fost inaugurat la un moment dat inclusiv un restaurant inspirat din Resident Evil. Acesta vine să completeze o ofertă de produse care mai conține numeroase suveniruri preferate de fanii seriei. Presa scrie chiar că se discută despre o continuare a filmului Resident Evil: Welcome to Racoon City, din 2021, dar ea ar putea apărea abia spre finalul anului următor. În orice caz, în curând vor apărea noi vești pentru fanii Resident Evil.