Networking — November 8, 2023 at 4:27 pm

Nuova Stame face upgrade la o rețea performantă

by

Cu sediul în Milana, Italia, firma Nuova Stame S.p.a. a fost înfiinţată în 1970 de un grup de tehnicieni specializaţi în proiectarea şi fabricarea de unelte pentru tăierea la rece a foilor de tablă. Firma dispune de un model neobişnuit de inginerie care combină expertiza tradiţională, precum sculptura în metal, cu inovaţia tehnologică.

nuova-stame-3840_0.jpgFirma a angajat compania de consultanţă şi servicii IT Agomir S.p.a. pentru proiectarea şi implementarea unei noi infrastructuri informatice, proiect în cadrul căruia firma Allied Telesis a fost aleasă pentru soluţia de networking. „Aveam nevoie de un furnizor care să ofere switch-uri cu o gamă largă de porturi de diverse tipuri, atât din punct de vedere al vitezei cât şi al conectivităţii”, a spus Antonio Maggioni, managerul întregului proiect din partea Agomir.

Agomir a creat un nucleu rezilient de reţea prin folosirea a patru switch-uri din seria x550 de la Allied Telesis, stivuite împreună cu conexiuni duale 40 Gb. Aceste switch-uri suportă caracteristica Virtual Chassis Stacking, care simplifică procesul de gestionare a reţelei prin faptul că mai multe switch-uri apar în reţea ca un singur şasiu virtual.

În etapa următoare, reţeaua a fost împărţită in cinci zone operaţionale, Agormir plasând noi rack-uri de echipamente şi grupurile corespondente de switch-uri de acces pentru servicii utilizatori în fiecare zonă.

Toate echipamentele au fost conectate la nucleul rezilient cu conexiuni de 10Gb sau 1Gb. „În aceste zone am folosit switch-uri din seriile GS980MX şi GS950, depinzând de cerinţele de încărcare,” a spus Maggioni. „Astfel, am eliminat numeroase switch-uri în cascadă şi am adus totul la un singur nivel de echipamente, conectate la nucleul reţelei”.

„Graţie conexiunilor de 10Gb/s dintre switch-urile din nucleu şi cele de acces, aplicaţiile de reţea ale firmei Nuova Stame beneficiază acum de performanţe ridicat în termeni de viteză”, a spus Alessandro Amendolagine, Sales Director Italy pentru Allied Telesis. „Mai mult, am creat legături duplicat între switch-urile x550 din nucelu şi echipamentele de acces GS980MX, astfel asigurându-se continuitatea serviciilor, chiar şi în situaţii de întrerupere a unei legături”.