EDUCATIE / JOB — November 8, 2023 at 11:03 am

Black Friday crește numărul de joburi disponibile în piață

by

Aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creștere cu peste 20% față de luna septembrie, angajatorii făcând demersurile necesare pentru a putea ține pasul cu intensificarea activității din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de Black Friday.

Job search website on laptop. Find a jobDomeniile în care s-a văzut cea mai mare evoluție a angajărilor au fost retail, transport / logistică (domeniu care include și business-urile de curierat) și call-center.

Astfel, numărul de joburi disponibile în transport / logistică a fost, în luna octombrie, cu 40% mai mare decât în septembrie, în timp ce pentru retail și call-center evoluția a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 de joburi de curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali și 3.700 pentru lucrători în depozit.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună. Un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aștepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, în timp ce un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună.