Big Data&Analytics — November 8, 2023 at 3:55 pm

Qlik Staige ajută organizațiile să adopte mai rapid AI-ul în activitatea zilnică

by

Qlik a lansat de curând Qlik Staige, un produs care ajută organizațiile să construiască o fundație pentru AI, să valorifice analiză modernă îmbogățită și să implementeze AI pentru cazuri de utilizare avansate.

qlik-staige2Noul set de instrumente al partenerului de analiză și integrare a datelor, Qlik,  combină capacitățile de AI și ML cu AI generativ pentru a oferi un mediu sigur și guvernat pentru dezvoltare și analiză.

Scopul acestui set de instrumente este de a furniza clienților instrumentele necesare pentru dezvoltarea și antrenarea modelelor AI generative utilizând, atât datele lor proprii, cât și datele de la modele de limbaj mari, precum ChatGPT și Hugging Face.

Qlik, care a dezvoltat propriile instrumente de AI și ML, cum ar fi Insight Advisor și AutoML, a adăugat pentru prima dată capacități de AI generative în iunie, odată cu lansarea generală a doi conectori între Qlik și OpenAI, dezvoltatorul lui ChatGPT.

Qlik Staige combină acum instrumentele tradiționale AI și ML ale Qlik cu capacitățile de AI generative  într-un singur portofoliu.

Mai multe despre Qlik Staige:

Este alcătuit din capacitățile preexistente ale Qlik, instrumente noi proiectate special pentru acest set și conectori către platformele AI generative.

Instrumentele Qlik preexistente care ajută utilizatorii să dezvolte date de încredere pentru AI includ Insight Advisor, un asistent AI care permite clienților să pună întrebări și să primească răspunsuri care includ text și vizualizări relevante; AutoML, un instrument pentru analiză predictivă; și generarea automată a codului SQL, care permite dezvoltatorilor să economisească timp, în timp ce construiesc și antrenează modele AI.

În cele din urmă, instrumentele noi care fac parte din Qlik Staige includ următoarele:

• Capacități care permit utilizatorilor să dezvolte tablouri de bord și analize de limbaj natural cu doar câteva clicuri.
• Analiza factorilor cheie care identifică automat ce are cel mai mare impact asupra unui rezultat
• Capacități de procesare a limbajului natural care permit utilizatorilor să genereze scripturi fără a scrie cod
• Insight-uri generate de AI care pun în evidență și rezumă constatările din tabloul de bord al unui utilizator
• Un chatbot de suport AI generativ construit cu capacități de la Ada

Qlik Staige reprezintă o consolidare a capacităților existente de AI, fiind o evoluție semnificativă în furnizarea unei platforme integrate de AI, accentul punându-se pe accesibilitate, guvernanță și scalabilitatea AI-ului.

Noul produs subliniază continuarea accentului Qlik de a permitere clienților să-și sporească productivitatea și eficiența cu ajutorul AI generativ, în timp ce simplifică rampă de acces și reduce riscuri.

Pentru noi, Qlik Staige rămâne un subiect de interes pe care-l vom împărtăși mai departe. Ne dorim să comunicăm întotdeauna informații relevante care să ajute companiile să înțeleagă valoarea datelor. Dacă vrei să rămâi mereu la curent cu toate noutățile click aici.