NEW TECHNOLOGY — November 9, 2023 at 10:26 am

Binance Research prezintă evoluția pieței cripto din octombrie: creștere a capitalizării totale cu 19%

by

Binance Research prezintă evoluția pieței cripto din luna octombrie, iar principalele concluzii sunt că segmentul beneficiază de a doua creștere a volumului total al capitalizării din 2023, de 19%, în timp ce principalii câștigători sunt SOL, LINK și BTC.

CryptocurrencyPiața cripto, stimulată de optimismul din jurul ETF-urilor spot Bitcoin, a înregistrat o creștere impresionantă de 19% a capitalizării totale, marcând a doua cea mai mare creștere lunară din 2023. Printre câștigătorii notabili s-au numărat SOL, LINK și BTC, care au încheiat luna cu majorări de 78%, 45% și, respectiv, 28%.

Dominanța Bitcoin a atins un maxim al ultimilor doi ani și jumătate în octombrie, cu 53,47%, deoarece optimismul din spatele schimburilor spot ETF a generat o creștere a Bitcoin. Numai în octombrie, prețurile Bitcoin au crescut cu 28%.

După doi ani de dezvoltare, Scroll a fost lansat, marcându-și locul pe lista tot mai mare de zkEVM-uri din acest an. Deși a atras deja peste 26,6 milioane de dolari în valoare totală blocată (TVL) și 43.000 de utilizatori, Scroll este încă în fașă, cu loc semnificativ pentru a se apropia de reperele de miliarde de dolari stabilite de unele dintre omoloagele sale Layer-2 (L2).

Noua taxă de interfață introdusă de Uniswap Lab a generat peste 647.000 de dolari colectați în cele două săptămâni de la lansare. Cota de piață a Uniswap a rămas relativ stabilă și este, încă, cel mai mare schimb descentralizat, ca volum de tranzacționare.

Maker, protocolul din spatele stablecoin-ului DAI, a înregistrat o creștere a veniturilor anualizate și a depășit maximele sale istorice de aproape 200 de milioane de dolari. Un factor important al creșterii veniturilor a fost disponibilitatea lui Maker de a integra active din lumea reală (RWA) ca garanție pentru DAI. Mai exact, veniturile anualizate din RWA au crescut cu 455% din octombrie 2022 și reprezintă acum majoritatea (66%) veniturilor anualizate totale ale lui Maker.