Data Center / Storage — November 14, 2023 at 12:01 pm

Sistemul de stocare a energiei în baterii Vertiv™ DynaFlex susține independența rețelei energetice, pentru aplicațiile critice din America de Nord și EMEA

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a introdus astăzi Vertiv™ DynaFlex BESS, un sistem de stocare a energiei cu baterii, conceput pentru a permite independența energetică și pentru a consolida eforturile de sustenabilitate în instalațiile cu misiune critică.

English version

DynaFlex

Disponibil astăzi în America de Nord și EMEA, Vertiv DynaFlex BESS oferă flexibilitate în utilizarea energiei utilitare și reprezintă un pas critic în implementarea unei arhitecturi dinamice de alimentare. Sistemul permite organizațiilor să valorifice pe deplin capacitățile sistemelor de energie hibridă care includ surse de energie alternative precum panouri solare, energie eoliană, celule de combustibil cu hidrogen și alte forme de energie alternativă.

Bateriile cu litiu-ion din Vertiv DynaFlex BESS furnizează energie la scară utilitară pentru suport pe termen lung, permitând tranziții continue și repetate între sursele de energie. Atunci când sunt asociate cu opționalul Vertiv™ DynaFlex EMS (Sistem de Management al Energiei), Vertiv DynaFlex BESS permite strategii avansate de management al energiei, precum gestionarea cererii și partajarea sau vânzarea energiei înapoi în rețea, ceea ce poate duce la reducerea consumului și costurilor de energie pentru utilități și poate genera potențiale venituri pentru părțile implicate.

Potrivit raportului Omdia Market Landscape: Battery Energy Storage Systems, „Înlesnirea interacțiunii bateriei ESS cu rețeaua electrică inteligentă este o modalitate inovatoare de a contribui la rețea prin echilibrul dintre cererea și oferta de energie, integrarea resurselor de energie regenerabilă în ecuația de putere, reducerea sau amânarea investițiilor în infrastructura rețelei și crearea de noi fluxuri de venituri pentru părțile interesate.”

„Sustenabilitatea a devenit un principiu de bază al planurilor de creștere ale multor organizații, dar preocupările legate de reziliența operațională și de stresul crescut asupra rețelei electrice au limitat eforturile de adoptare a surselor alternative de energie”, a declarat Peter Panfil, Global Power, Vertiv. „Vertiv DynaFlex BESS deschide întregul set de instrumente pentru gestionarea energiei. Permite organizațiilor să valorifice avantajele acestor noi resurse de generare a energiei și să reducă furnizorul tradițional de utilități la un rol complementar într-un mix de surse de energie mai dinamic, mai eficient și mai fiabil.”

Sistemul de stocare a energiei Vertiv™ DynaFlex este proiectat special pentru medii critice, precum facilitățile comerciale industriale, uzinele de producție cu valoare ridicată, centrele de date și alte facilități în care energia joacă un rol esențial. Sistemul de conversie a energiei (PCS) sistemului este proiectat pentru a asigura o ieșire de 2 milisecunde, eliminând practic orice întârziere în timpul schimbării sursei de alimentare hibridă. Împreună cu un sistem de alimentare neîntreruptibilă (UPS), designul fiabil și foarte eficient al Vertiv DynaFlex reduce riscul de întreruperi în centrele de date și de porniri ale generatorului diesel.

Bateriile cu litiu-ion testate conform standardului UL9540A din sistemul de stocare a energiei Vertiv DynaFlex BESS sunt proiectate pentru a minimiza riscurile de incendiu, sunt autonome cu o amprentă mică și sunt concepute pentru modularitate.

Pentru mai multe informații despre Vertiv DynaFlex BESS și alte soluții inovatoare de putere de la Vertiv, vizitați Vertiv.com.