Networking — November 27, 2023 at 8:35 pm

Allied Telesis: Cum sprijină reţeaua producţia cu zero defecte

by

Universul Industry 4.0 pivotează pe introducerea de sisteme de producţie ciber-fizice (CPPS) la nivelul de producţie, aici fiind incluse celulele robotice, senzorii inteligenţi, dronele şi vehicolele de ghidare automată. CPPS pot fi combinate cu tehnici avansate de analiză date pentru activarea mai multor instanţe de folosire cu profitabilitate dovedită, precum linii flexibile de producţie, mentenanţă predictivă, managementul calităţii şi optimizarea lanţurilor de aprovizionare.

industrial-iot-blog-min.jpgIndustry 4.0 permite existenţa unei schimbări de paradigmă în managementul calităţii, fenomen numit şi Quality 4.0. Acesta este caracterizat de flexibilitate crescută, dat fiind faptul că cele mai multe procese se bazează actualmente mai degrabă pe procesarea digitală a datelor decât pe procese fizice inflexibile. Quality 4.0 este asociat cu o paradigmă predictivă şi anticipatorie de management al calităţii, care ţinteşte la identificarea şi remedierea problemelor dinaintea apariţiei lor. Asta duce la economii semnificative de costuri pentru producători, deoarece se elimină defectele şi se folosesc în mod optim activele şi echipamentele.

Soluţiile Quality 4.0 integrează o varietate de tehnologii digitale de ultimă oră. În mod specific, următoarele elemente digitale fac parte integral din sistemele Quality 4.0: Software Defined Networking (SDN), Cloud Computing, Edge Computing, Big Data Analytics şi Inteligenţa Artificială. Integrarea acestor soluţii permite şi implementarea reprezentărilor digitale ale sistemelor şi proceselor de management al calităţii în lumea digitală. Aceste reprezentări sunt denumite gemeni digitali şi facilitează analizele de tip dar-dacă ale proceselor calitative pentru diferite combinaţii de producţii, procese şi parametri de control.

Flexibilitatea reţelei reprezintă un fundament al dezvoltării, implementării şi operării de soluţii de management al calităţii conforme cu Industry 4.0. Colectarea de date şi operaţiunile de control în timp real depind de disponibilitatea unei configuraţii adecvate a reţelei pentru sarcinile curente de management al calităţii.

Din acest punct de vedere, Allied Telesis, un furnizor de top de soluţii inteligente de networking, oferă o soluţie de mare valoare. Vista Manager automatizează şi optimizează operarea reţelelor cu fir şi wireless, permiţând managementul lor dintr-un singur punct. Practic, caracteristicile de automatizare inteligentă ale Vista Manager permite firmelor de producţie să-şi înceapă implementările Quality 4.0 în cel mai corect mod cu putinţă.