Business — November 29, 2023 at 1:18 pm

CONNECTIONS Consult își asumă noile reguli de impozitare pentru echipa sa

by

Connections Consult (simbol bursier CC), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRo, inclusă în indicele BET Aero, anunță  modul în care se raportează la noua legislație fiscală care vizează industria IT: eliminarea scutirii de impozit pentru veniturile de peste 10.000 de lei brut, respectiv contribuția la Pilonul II de pensii, care a devenit opțională pentru perioada 2024-2028.  

În ceea ce privește Connections, unde aproximativ 20% dintre angajați sunt direct vizați de noile reguli fiscale, compania a decis să își asume costurile salariale suplimentare, astfel încât veniturile nete ale oamenilor din echipă sa nu fie afectate negativ.

Radu Marcu_co_CEO_Connections Consult„Suntem conștienți că aceste schimbări pot avea un impact semnificativ asupra veniturilor colegilor noștri. Prin urmare, pentru a ne asigura că echipa noastră rămâne motivată, am hotărât să ne asumăm costurile suplimentare generate de aceste noi prevederi fiscale. Vom acoperi diferența de impozit pentru angajații noștri prin ajustarea salariilor brute, iar acest demers reprezintă un angajament ferm al companiei noastre față de stabilitatea financiară a angajaților și mai ales, pentru oferirea unui mediu de lucru predictibil. În momentul de față, un procent important dintre colegii noștri beneficiază de această măsură pe care am luat-o la nivel intern. În ceea ce privește contribuția opțională la Pilonul II de pensii, și aceasta va fi compensată de către companie”, declară Radu Marcu, co-CEO Connections.

Prin această abordare, Connections sprijină angajații existenți și, de asemenea, estimează un impact pozitiv asupra recrutării și retenției de talente.

„Specialiștii din acest domeniu sunt foarte atenți la beneficiile pe care le oferă angajatorii. În lumina noilor măsuri fiscale, credem că abordarea noastră pro activă de a compensa costurile suplimentare va juca un rol important în retenția și atragerea talentelor de top. Prin această inițiativă, ne propunem să transmitem un mesaj clar: angajamentul și bunăstarea angajaților noștri sunt prioritare pentru noi, iar investiția în oameni este esențială pentru succesul pe termen lung”, adaugă Radu Marcu.

Compania are în acest moment un număr de peste 350 angajați și a deschis recent 10 noi poziții, toate cu roluri-cheie și specializare ridicată în zona de competențe tehnologice.

Joburile în recrutare pot fi consultate aici.