Data Center / Storage — December 5, 2023 at 2:04 pm

Vertiv colaborează cu Intel la soluția de răcire cu lichid pentru platforma Intel® Gaudi®3 AI Accelerator

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi colaborarea cu Intel (Nasdaq: INTC), lider al industriei în crearea de tehnologii care schimbă lumea, pentru a oferi o soluție de răcire cu lichid care va sprijini noul și revoluționarul Intel Gaudi3 AI accelerator, programat să fie lansat în 2024. Aplicațiile AI și procesarea de înaltă performanță produc cantități mai mari de căldură, iar organizațiile apelează din ce în ce mai mult la soluții de răcire cu lichid pentru o răcire mai eficientă și mai ecologică.  

Vertiv liquid cooling systemAcceleratorul AI Intel Gaudi3 va permite atât servere răcite cu lichid, cât și cu aer, susținute de infrastructura de răcire pompată în două faze (P2P) Vertiv™. Soluția de răcire cu lichid a fost testată la o putere a acceleratorului de până la 160 kW, utilizând apă din instalație de la 17°C până la 45°C (62,6°F la 113°F). Soluția de răcire cu aer a fost testată cu o sarcină termică de până la 40 kW, care poate fi implementată în centre de date cu aer ambiental cald până la 35°C (95°F). Această soluție de răcire directă P2P pe bază de agent frigorific la presiune medie va ajuta clienții să implementeze reutilizarea căldurii, răcirea cu apă caldă, răcirea cu aer și reduceri în consumul de energie (PUE), în consumul de apă (WUE) și în costul total de proprietate (TCO).

„Acceleratorul AI Intel Gaudi3 oferă soluția perfectă pentru o colaborare între Vertiv și Intel”, a declarat John Niemann, SVP global pentru divizia de răcire la Vertiv. „Vertiv continuă să-și extindă portofoliul larg de răcire cu lichid, dând companiei capacitatea de a sprijini liderii tehnologiilor AI de următoarea generație, cum este Intel. Vertiv ajută clienții să accelereze adoptarea AI rapid și fiabil, ajutându-i totodată să atingă obiectivele de sustenabilitate.”

„Procesarea necesară pentru sarcinile de lucru AI a pus în centrul atenției performanța, costurile și eficiența energetică ca preocupări de top pentru întreprinderile de astăzi”, a declarat Dr. Devdatta Kulkarni, inginer principal și inginer principal pentru răcire la acest proiect al Intel. „Pentru a sprijini creșterea puterii de proiectare termică și a fluxului de căldură pentru acceleratoarele de generație următoare, Intel a lucrat cu Vertiv și alți parteneri din ecosistem pentru a permite o soluție inovatoare de răcire care va fi esențială pentru a ajuta clienții să atingă obiectivele critice de sustenabilitate.”

Pentru mai multe informații despre tehnologiile de răcire cu lichid Vertiv, vizitați Vertiv.com. Pentru mai multe informații despre acceleratorul Intel Gaudi3, vizitați Habana.ai.