Business — December 7, 2023 at 12:34 pm

Achiziția CoolTera Ltd. de către Vertiv crește portofoliul de răcire cu lichid al companiei

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi că subsidiarele companiei au încheiat un acord definitiv pentru achiziționarea tuturor acțiunilor CoolTera Ltd. (CoolTera), furnizor de infrastructură de distribuție a lichidului de răcire pentru tehnologia de răcire cu lichid pentru centrele de date și anumite active, inclusiv anumite contracte, brevete, mărci comerciale și proprietate intelectuală de la un afiliat CoolTera.

English version

Fondată în 2016 și cu sediul în Marea Britanie, CoolTera oferă soluții de infrastructură de răcire cu lichid și proiectează și produce unități de distribuție a lichidului de răcire (CDU), rețele de fluide secundare (SFN) și colectoare pentru soluții de răcire cu lichid pentru centrele de date. CoolTera și Vertiv sunt parteneri tehnologici de trei ani cu implementări multiple la nivel global în centre de date și sisteme de super procesare.

Achiziția CoolTera aduce tehnologie avansată de răcire, expertiză avansată în domeniu, controale și sisteme, precum și producție și testare pentru cerințele de răcire pentru procesarea de înaltă densitate portofoliului deja robust de management termic al Vertiv, precum și parteneriate cheie deja existente în industrie în ecosistemul pentru astfel de aplicații. CoolTera are o experiență dovedită de excelență în inginerie și servicii puternice pentru clienți, susținute de o echipă de ingineri care au dovedită o calificare înaltă în răcirea cu lichid.

Giordano Albertazzi_Vertiv

Această achiziție de tehnologie este în concordanță cu viziunea noastră strategică pe termen lung pentru crearea de valoare și ne consolidează și mai mult expertiza în soluțiile de răcire de înaltă densitate”, a declarat Giordano Albertazzi, director executiv, Vertiv. „Și, deși prețul de achiziție nu este semnificativ pentru Vertiv, achiziția este esențială pentru a consolida și mai mult portofoliul nostru de răcire cu lichid, sporindu-ne capacitatea de a servi nevoile clienților noștri din centrele de date globale și consolidându-ne poziția și capacitățile de a susține necesarul de AI pe scară largă.”

 

„A fost o decizie logică să mă alătur familiei Vertiv”, a spus Mark Luxford, directorul general al CoolTera. „Suntem încântați să ne alăturăm liderului în managementul termic al centrelor de date. Vertiv a demonstrat capacitatea de a scala tehnologiile într-un ritm necesar pentru implementarea AI. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm ca o echipă pentru a furniza tehnologii de răcire cu lichid de ultimă generație la scara pe care o cere industria. Vertiv este bine poziționat pentru a sprijini creșterea industriei.”

Achiziția este planificată să se încheie în al patrulea trimestru din 2023, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere.