Evenimente — December 7, 2023 at 1:09 pm

Compania românească Humans.ai a participat alături de Nvidia la COP28, cel mai important summit mondial pentru acțiuni climatice

by

În cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, COP28, Humans.ai, în colaborare cu Commonwealth Secretariat, NVIDIA și UC Berkeley, a prezentat cele mai recente inovații în inteligență artificială pentru rezolvarea problemelor climatice.

Humans.ai COP28În cadrul panelului la nivel înalt organizat de Secretarul General al Commonwealth-ului, Patricia Scotland KC, CEO-ul Humans.ai, Sabin Dima, a prezentat parteneriatul cu Commonwealth Secretariat, NVIDIA și UC Berkeley, menit să aducă tehnologia AI pentru acțiuni climatice și susținerea tinerilor în fața mai multor reprezentanți din statele membre ale Commonwealth-ului, organizații internaționale și grupuri de femei și tineret, companii mari de technologie, startup-uri și organizații neguvernamentale.

Humans.ai, în colaborare cu Universitatea Berkeley din California, a prezentat toolkit-ul Smart Village, evidențiind utilizarea IA pentru îmbunătățirea vieții în zonele rurale și oferind oportunități practice pentru miliardele de locuitori din aceste zone.

Acest parteneriat reprezintă o continuare a Consorțiului Commonwealth pentru Inteligență Artificială (CAIC), lansat în aprilie 2023, din care face parte și compania Humans.ai, ce are ca obiectiv consolidarea capacității interne de AI a statelor mici, beneficiind de inovații globale și consolidând reziliența infrastructurii și lanțurilor de aprovizionare locale.

„Inteligența artificială are potențialul de a transforma lumea în bine, dar numai dacă este utilizată responsabil și etic”, a declarat Secretarul General al Commonwealth-ului, Patricia Scotland, în deschiderea evenimentului, subliniind importanța abordării responsabile a tehnologiei AI în cadrul întregului ecosistem.

„În toate angajamentele mele, am informat oamenii că inteligența artificială nu este doar un spectacol tehnologic; este un instrument care ne poate permite să abordăm provocările globale în mod agresiv. Pe măsură ce ne reunim aici, COP28 este în desfășurare, iar problema schimbărilor climatice se profilează, AI poate juca un rol esențial în abordarea schimbărilor climatice, îmbunătățind capacitatea noastră de a monitoriza, modela și atenua efectele acesteia. Este un aliat puternic în urmărirea Obiectivelor de dezvoltare durabilă și un catalizator al creșterii economice. Diviziunea digitală dintre țările membre cu venituri mari și cele cu venituri mici rămâne semnificativă, ceea ce ar putea fi exacerbată de creșterea AI. Prin urmare, trebuie să lucrăm împreună pentru a elimina în mod eficient lacunele de date și competențe”, a completat Secretarul General al Commonwealth-ului.

Sabin Dima, fondatorul și CEO-ul Humans.ai, a subliniat importanța echității și accesului la informații actualizate, evidențiind rolul IA în oferirea de soluții în timp real pentru grupurile vulnerabile: “Să construiești soluții de inteligență artificială de impact înseamnă nu doar să aduci inovație, ci să folosești puterea tehnologiei pentru a facilita accesul la cunoaștere și la schimbare. La Humans.ai, ne angajăm să folosim tehnologia pentru a crea soluții cu beneficii reale celor care au nevoie, aducând un viitor mai optimist și durabil pentru toți.”, a declarat Sabin Dima, CEO-ul și fondatorul Humans.ai.

„Democratizarea tehnologiei AI pentru a împuternici cei 3,8 miliarde de oameni din zonele rurale ale lumii este esențială pentru sustenabilitatea planetei noastre. Humans.ai colaborează cu UC Berkeley și Commonwealth Nations în dezvoltarea unui instrument altruist puternic pentru a da voce celor neauziți. Instrumentul devine mai inteligent pe măsură ce se angajează într-o conversație bidirecțională cu oameni care oferă informații și soluții actualizate în timp real”, a explicat Sabin Dima.

În cadrul prezentării, directorul executiv al Centrului Garwood pentru inovare corporativă și șeful Școlii de Afaceri de la Universitatea Berkeley din California, profesorul Solomon Darwin, a declarat: „Explorarea inteligenței artificiale pentru acțiunile climatice necesită conștientizare globală și rețele pentru a genera capital social pentru restabilirea bilanţului în declin al pământului. Pentru a promova acest efort, studenții noștri de la Berkeley lucrează pentru a dezvolta acest instrument AI care ajută în procesul de conștientizare, afișează o imagine reală a planetei noastre în deteriorare, este simplu de înțeles, enumeră activele cheie ale pământului care susțin viața și promovează bunăstarea planetei.”

Participanții au evidențiat necesitatea de colaborare continuă cu tinerii pentru a construi un viitor mai rezistent la schimbările climatice, susținut de AI.

Tags