Securitate — December 7, 2023 at 4:31 pm

Veeam introduce asistența AI pentru a extinde capacitățile de protecție cibernetică

by

Veeam® Software, lider în protecția și recuperarea datelor în urma atacurilor ransomware, a anunțat astăzi lansarea oficială a noii actualizări Veeam Data Platform 23H2. Aceasta include versiunea Veeam Backup & Replication™ v12.1, alături de Veeam ONE v12.1 și Veeam Recovery Orchestrator v7.

English version

Această ultimă versiune pune accent pe reziliența maximă, aduce sute de noi funcționalități și îmbunătățiri menite nu doar să protejeze datele critice ale companiilor, ci și să le ofere un nivel maxim de reziliență pentru a se redresa rapid în urma atacurilor cibernetice și amenințările de tip ransomware.

Danny Allan, CTO Veeam„Conform celui mai recent Veeam Data Protection Trend Report, 85% din organizațiile intervievate au fost afectate de cel puțin un atac ransomware în ultimul an, iar numai 16% au reușit să își recupereze datele fără a plăti răscumpărarea”, spune Danny Allan, CTO Veeam. „Protejarea și asigurarea rezilienței organizației în fața unui atac este singura modalitate de a ajuta afacerea să devină imună la impactul său. Noua actualizare Veeam Data Platform 23H2, inclusiv Veeam Backup & Replication v12.1, se bazează pe ceea ce știe Veeam să facă cel mai bine: reducerea timpului de inactivitate și a pierderii de date pentru cei 450.000 de clienți. Acest nou update oferă cea mai scurtă perioadă între incidentele cibernetice și recuperare, oferind clienților o reziliență maximă pentru a-și menține afacerea în funcțiune”.

 

 

60% dintre organizații au nevoie de modificări semnificative sau complete în ce privește echipele lor de backup și cele de securitate cibernetică, iar cei ale căror roluri îi plasează cel mai mai aproape de provocările evenimentelor cibernetice sunt adesea cel mai puțin mulțumiți de colaborarea dintre echipe.

Noile actualizări ale acestei versiuni Veeam sunt concepute pentru a unifica echipele IT, cloud și de securitate cu tehnologii care să abordeze, să limiteze și să combată atacurile ransomware. Printre noile caracteristici și îmbunătățiri se numără:

Motorul AI pentru detectarea malware-ului care efectuează analiză de entropie inline cu impact redus și analiză a sistemelor de fișiere în timpul operațiunilor de backup, asigurând o detecție imediată a ransomware-ului și a activităților malitioase de utilizare a fișierelor.
Noul Veeam Threat Center evidențiază amenințările, identifică riscurile și evaluează scorul de securitate al mediului.
Analiza conținutului utilizand regulile YARA ajută la identificarea precisă a diverselor variante de ransomware pentru a preveni reinfectarea cu malware în diferite medii și detectează prezența datelor sensibile în copiile de backup (cum ar fi datele PII, PHI și PCI).
Protecția îmbunătățită a backup-urilor previne ștergerea sau criptarea accidentală sau malitioasă a acestora, inclusiv prin utilizarea capacităților de imuabilitate suplimentare și noul principiu “four eyes” pentru a preveni ștergerea accidentală a backup-urilor sau a arhivelor de backup.
Securitatea sporită pentru backup-urile în cloud asigură acces pe baza principiului privilegiului minim necesar pentru operațiunile de backup și recuperare, cu permisiuni IAM mai granulare, precum și backup-uri imuabile pentru bazele de date Amazon RDS PostgreSQL.
Analizele de Securitate și Conformitate verifică în mod continuu consolidarea infrastructurii de backup și abordările de protecție a datelor în raport cu cele mai bune practici, asigurând succesul recuperării.

Veeam, furnizorul #1 în piața soluțiilor software de replicare și protecție a datelor, introduce noi funcționalități pentru a ajuta organizațiile de toate dimensiunile să atingă o reziliență maximă, bazată pe capacitatea de a proteja, reacționa și recupera. Printre noile capabilități se numără:

Asistentul AI ghidat de modele lingvistice extinse utilizează documentația despre produs și oferă acces în timp real la resursele Veeam, îmbunătățind eficiența.
Backup-ul pentru object storage consolidează recuperarea cu capacități puternice de restaurare granulară pentru datele stocate local sau în cloud, asigurate printr-un backup ultra-rezistent și imuabil.
Extinderea sarcinilor de lucru (workloads) în cloud pentru protejarea Amazon S3, Amazon DynamoDB, Azure Blob, rețelelor virtuale Azure și Google Cloud Spanner.
Validarea automată a recuperării în cloud economisește timp prin automatizarea sarcinilor post-recuperare necesare atunci când se dorește recuperarea unei sarcini de lucru (workload) în Microsoft Azure.
Veeam App for ServiceNow oferă integrare deschisă, valorificând fluxurile de lucru ServiceNow pentru monitorizarea activităților de backup, sesiunilor și punctelor de restaurare într-un panou predefinit, care semnalizează automat incidentele.
Noul plug-in pentru IBM DB2 și integrarea Linux și SAP HANA care rulează pe IBM Power elimină necesitatea mai multor soluții de backup într-un datacenter IBM.
Integrarea cu banda IBM 3592 „Jaguar” reduce costurile fără a compromite securitatea, combinând protecția datelor Veeam cu conceptul de izolare (air-gapped) la o scară enterprise, oferind un cost redus.
Extinderea capacităților enterprise include gestionarea volumelor mari pe NetApp ONTAP FlexGroups, recuperarea instantanee pentru PostgreSQL și integrarea cu caracteristica nativă de imuabilitate a backup-urilor pe EMC Data Domain și stocarea de tip HPE StoreOnce Catalyst Copy.

„Criminalitatea cibernetică continuă să fie o afacere extrem de profitabilă pentru infractorii cibernetici, care devin tot mai agili, iar atacurile lor mai sofisticate”, a declarat Phil Goodwin, Research Vice president IDC. „Acest lucru a ridicat ștacheta pentru furnizorii de soluții de backup și recuperare, care acum trebuie să ofere o gamă completă de capabilități de cyber-recovery. Acest lucru include funcționalități de securitate care permit companiilor vizate să detecteze și să oprească atacul înainte ca acesta să cauzeze daune. Noul anunț Veeam aduce îmbunătățiri semnificative capacității de protecție cibernetică. Motorul integrat AI pentru detectarea malware-ului, centrul de amenințări și abordarea de tip zero-trust demonstrează în continuare eforturile Veeam de a menține medii sigure pentru clienți și de a-i ajuta să își revină rapid în cazul unui atac”.

Disponibilitate
Noua actualizare Veeam Data Platform 23H2 este acum disponibilă. Pentru mai multe informații, accesați https://www.veeam.com.

Înscrierile sunt deschise acum pentru cea de-a zecea ediție a evenimentului VeeamON, care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2024, la Diplomat Resort din Fort Lauderdale, Florida. Înregistrați-vă acum pentru aniversarea specială de zece ani: https://www.veeam.com/veeamon.