Networking, Securitate — December 11, 2023 at 11:25 am

Soluțiile Zyxel contribuie la securizarea rețelelor și blocarea amenințărilor de securitate cibernetică

by

Organizațiile, indiferent de mărimea lor, sunt supuse unui val de atacuri de securitate cibernetică al căror efect poate fi producerea unor daune de amploare sau chiar închiderea operațiunilor acestora.

Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea sigure și bazate pe cloud, pune pe prim plan securitatea infrastructurii de rețea și cea a comunicațiilor clienților săi, compania rămânând în același timp în permanent contact cu aceștia.

Pe baza feedback-ului primit referitor la modul cum se integrează soluțiile Zyxel în operațiunile organizațiilor și analizând cerințele mereu în schimbare determinate de procesele de afaceri pe care acestea le derulează, compania contribuie la construirea unui mediu de lucru securizat și la consolidarea relațiilor pe care utilizatorii soluțiilor sale le au cu clienții și partenerii lor.

În 2023, costul mediu al unei breșe de date a atins un nivel record de 4,45 milioane USD, conform raportului Cost of a Data Breach Report 2023 realizat de către IBM și institutul Ponemon, ceea ce reprezintă o creștere de 2% față de 2022 (4,35 milioane USD). Atacurile ransomware au crescut cu 13% în ultimii cinci ani, cu un cost mediu de 1,85 milioane USD per incident, iar până în 2031, statisticile prevăd un atac ransomware la fiecare două secunde și au existat aproximativ 236,7 milioane de atacuri ransomware la nivel global în prima jumătate a anului 2022.

Rețelele organizațiilor sunt supuse permanent atacurilor, în 2022 specialiștii Microsoft fiind nevoiți să facă față unui număr mediu zilnic de 1.435 de atacuri DDoS asupra clienților lor. În același timp, potrivit unui raport dat publicității de Cloudflare, atacurile DDoS pentru răscumpărare au înregistrat o creștere de la an la an de 67% și o creștere trimestrială de 24%. Industriile online au înregistrat o creștere semnificativă a atacurilor DDoS la nivel de aplicație, cu o creștere trimestrială de 131% și o creștere de la an la an de 300%.

De asemenea, Gartner previzionează că volumul total al cheltuielilor utilizatorilor finali la nivel mondial pentru securitate și managementul riscurilor este estimat să totalizeze 215 miliarde USD în 2024, reprezentând o creștere de 14,3% față de 2023. Analiștii companiei de cercetare de piață și consultanță apreciază că în 2023, cheltuielile globale ale utilizatorilor finali pentru securitate și managementul riscurilor sunt estimate să ajungă la 188,1 miliarde USD. În cadrul raportului dat publicității se preconizează că volumele cheltuielilor pentru confidențialitatea datelor și securitatea în cloud vor înregistra cele mai mari rate de creștere în 2024, fiecare segment crescând cu peste 24% de la an la an.

Într-un asemenea peisaj de amenințări, ai căror vectori sunt mereu în schimbare, Zyxel promovează soluții care pun în prim plan securitatea utilizatorilor lor. Platforma Nebula Cloud Networking permite clienților să se conecteze, să protejeze și să gestioneze punctele de acces Nebula compatibile, firewall-urile de securitate și switch-urile Zyxel într-un mediu centralizat, bazat pe cloud, totul fără a fi necesar să suporte costul și complexitatea echipamentelor de control la fața locului sau a sistemelor de management suprapuse. Cu un portofoliu cuprinzător de produse care poate fi gestionat central din cloud, Nebula oferă un management simplu, intuitiv și scalabil pentru toate rețelele.

Produsele de rețea și securitate Nebula, inclusiv puncte de acces, switch-uri, firewall-uri de securitate, routere de securitate și routere 5G/4G, sunt create special pentru managementul în cloud. Acestea vin împreună cu o gestionare ușoară, control centralizat, configurare automată, diagnosticare în timp real bazată pe web, monitorizare de la distanță și multe altele caracteristici care simplifică misiunea celor care le administrează.

Rețeaua gestionată în cloud Nebula introduce o abordare accesibilă, fără efort pentru implementările de rețea, cu securitate și scalabilitate ridicate pentru a oferi control complet asupra dispozitivelor Nebula și a utilizatorilor acestora. Atunci când o organizație crește de la mici configurări de rețea pentru birou la rețele de anvergură, distribuite, hardware-ul Nebula cu autoprovizionare bazată pe cloud permite implementarea simplă, rapidă și plug-n-play în mai multe locații fără a necesita implicarea unor profesioniști IT.

Prin serviciile cloud Nebula, actualizările de firmware și semnături de securitate sunt livrate fără probleme, în timp ce tunelurile VPN securizate pot fi stabilite automat între diferite ramuri de pe Web cu doar câteva clicuri. Bazat pe o infrastructură securizată, Nebula este proiectat cu proprietăți tolerante la erori care permit rețelelor locale să continue să funcționeze corect în perioadele de nefuncționare a WAN.

Spre exemplu, „IP Source Guard” protejează rețelele de atacurile de IP spoofing, permițând doar traficul de clienți autorizat pe baza tabelelor de DHCP snooping sau a listei de clienți autorizați configurată manual. „Auto Configuration Recovery” protejează switch-urile prin întreruperea operațiunilor de configurare și revenirea la setările inițiale ale echipamentului atunci când acesta pierde conexiunea cu Nebula Control Center.

JanosBanga2„Zyxel își consolidează în mod continuu statutul de partener de încredere al utilizatorilor săi prin simplitatea administrării unor soluții complete și complexe de rețea prin intermediul unor platforme intuitive. Ne bazăm pe echipa noastră de cercetare-dezvoltare și pe dialogul pe care îl purtăm atât noi, cât și partenerii noștri cu utilizatorii finali ai produselor Zyxel pentru a asigura acel nivel de securitate pe care îl doresc”, a declarat János Banga, Channel Manager Romania – Zyxel Networks. „De asemenea, ne bazăm pe colaborarea cu furnizorii de servicii gestionate (MSP), pentru care Nebula Cloud Networking este o platformă ce le permite să ridice la un nivel superior atât managementul, cât și securitatea rețelelor lor”, a completat János Banga.

 

Pentru mai multe informații legate de soluțiile Zyxel și despre modul în care acestea contribuie la securitatea rețelelor organizațiilor, vă invităm să luați legătura cu partenerii companiei sau să vizitați www.zyxel.com.