Business — December 13, 2023 at 9:26 am

Ogre AI invită investitorii de pe Seedblink să participe la noua sa rundă de finanțare

by

Ogre AI, startup axat pe data science și specializat în furnizarea de soluții pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning (ML) și artificial intelligence (AI), prezentă pe piețele din Marea Britanie, România și Grecia, și câștigătoare a titlului de Best StartUp la competiția CEE Startup Challenge organizată recent de Vestbee, a lansat invitația de a participa la noua sa rundă de finanțare tuturor investitorilor prezenți pe platforma de equity crowdfunding Seedblink. Termenul limită este 11 ianuarie 2024.

În septembrie 2023, compania a primit o investiție de 625.000 EUR de la Soulmates Ventures, ca parte a acestei runde de investiții. La începutul anului trecut, Ogre AI a beneficiat de o finanțare inițială de 2 milioane EUR, primită printr-o rundă condusă de EGV, cu participarea fondului de venture capital londonez MMC și a unor investitori business angel internaționali.

Ogre AI oferă soluții tehnologice care prognozează generarea de energie, consumul, pierderile tehnologice și comerciale din rețea și diferite anomalii din sistem și a fost fondată de:

• Matei Stratan (CEO), absolvent al London Metropolitan University, cu specializare în business și finanțe, și cu o experiență de peste 17 ani în management, dintre care 13 ani în domeniul utilităților.
• Paul Muscă (CTO), cu master în machine learning și matematică la Cambridge, fost olimpic international la matematică, expert în crearea de infrastructure IT și aplicații
• Mihai Cucuringu (CRO), absolvent al Princeton University, cu specializare în matematică aplicată și computațională, profesor asociat în cadrul Universității din Oxford.

Cu clienți precum Enel, CEZ, Engie, PPC, DEER sau E.ON, Ogre AI a reușit să reducă pierderile operaționale ale companiilor cu care colaborează cu până la 30%, în condițiile în care pierderea medie pe piața de energie este de 20% din venituri, din momentul producerii acestei și până la momentul consumului de către beneficiarul final. Uneori, această pierdere este produsă chiar de la etapa de prognozare a cererii de energie de către operator. De multe ori, pentru că instrumentele de prognoză sunt slabe calitativ, aceste pierderi pot ajunge până la 40% din veniturile operatorilor.

MateiStratan_Ogre3„În contextul unui focus tot mai accentuat către reducerea pierderilor de energie, a diminuării costurilor operatorilor și a migrării către energie alternativă, Ogre AI este într-o poziție foarte bună pe o piață dinamică, esențială pentru populația globală. Avem deja un istoric de implementări de succes la clienți cu notorietate din piața de energie și avem încredere că vom ajunge în perioada următoare furnizorul numărul 1 de tehnologii de prognoză pentru industria de energie, bazate pe inteligența artificială”, spune Matei Stratan, CEO și cofondator al Ogre AI.

Imagine1Înființată în la finalul anului 2021, echipa Ogre AI a reușit să ajungă în acest an la 15 membri, recent fiind cooptat și Frank Hajdinjak, în rolul de Chief Growth Manager, fost CEO al E.ON România până în 2019.

Compania are ca principal obiectiv de business să ajungă la venituri recurente de 1 milion de euro într-un an și să depășească 2 milioane de euro în doi ani.

Totodată, Ogre AI, prezentă prin soluțiile sale de prognoză pe piața de energie, pe piețele din Marea Britanie, România și Grecia, are ca obiectiv să:

• Acopere 90% din jucătorii de pe piața românească de energie;
• Ajungă la estimări de consum care acoperă 70% din piața din Grecia;
• Includă în analizele sale nu mai puțin de 15 milioane de consumatori casnici, comerciali și industriali.

Runda de finanțare începută în septembrie, care continuă acum prin intermediul Seedblink, va asigura companiei fonduri pentru dezvoltarea echipei, a vânzărilor la nivel european și a produselor.