Financiar-Bancar — December 14, 2023 at 1:51 pm

Fondul ETF BET Patria – Tradeville administrat de SAI Patria Asset Management depășește 150 milioane RON în active totale și anunță reducerea costurilor de operare

by

Fondul ETF BET Patria – Tradeville administrat de SAI Patria Asset Management SA, companie membra a Grupului Patria Bank, este primul fond de tip Exchange Traded Fund din România. Acesta are ca strategie replicarea structurii și performanței indicelui principal BET al Bursei de Valori București (BVB).

Patria Asset Management_Tranzactionare OnlineActivele nete ale fondului au crescut cu 120% în 2023, de la 72,1 milioane lei la sfârșitul anului 2022 până la 158,8 milioane lei la data de 12 decembrie 2023. De asemenea, activele fondului au crescut de peste 13 ori în ultimii trei ani.

Multumim celor peste 14 mii de investitori care sunt alaturi de noi si au investit in acest fond. Ca urmare a dezvoltarii fondului si cresterii activelor sale, administratorul anunta urmatoarele reduceri de comisioane aplicabile ETF BET Patria – Tradeville incepand cu data de 14 decembrie 2023:

– Comisionul de administrare platit de fond se reduce de la 0,100%/luna la 0,075%/luna, aplicat la valoarea medie lunara a activului net
– Comisionul de depozitare a activelor platit de fond se reduce de la 0,019%/luna la 0,015%/luna, aplicat la valoarea medie lunara a activului net
– Comisionul de decontare a tranzactiilor cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti se modifica de la 0,013% la 0,010%, aplicat la valoarea bruta a fiecarei tranzactii
– Comisionul de custodie a instrumentelor financiare se modifica de la 0,06%/an la 0,05%/an, aplicat la valoarea medie lunara a portofoliului de instrumente financiare aflat in custodie.

În urma acestor reduceri, impactul anual al costurilor totale de operare ale fondului a fost estimat la 1,49% pe baza costurilor înregistrate de fond în perioada decembrie 2022 – noiembrie 2023 ajustate cu procentele reduse menționate anterior și pentru tranzacțiile excepționale înregistrate de fond în această perioadă.

Informații suplimentare despre ETF BET Patria – Tradeville sunt disponibile pe site-ul web al societății de administrare, SAI Patria Asset Management, la adresa www.patriafonduri.ro.