IT Efficiency / Sustainability — December 14, 2023 at 3:00 pm

Nokian Tyres este din nou inclusă în Dow Jones Sustainability Index

by

Nokian+Tyres+DJSI+2023+01Nokian Tyres a fost inclusă în Dow Jones Sustainability Europe Index, ceea ce înseamnă că societatea se numără printre cele mai sustenabile companii listate la bursă din Europa.

„Pentru Nokian Tyres, sustenabilitatea înseamnă acțiuni concrete și inovații care, în cel mai bun caz, stimulează întregul domeniu să devină mai durabil. De exemplu Nokian Tyres construiește în prezent în România prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor; totodată, ne-am alăturat recent proiectului Polestar 0, care are ca scop crearea primei mașini din lume neutre din punct de vedere alemisiilor de dioxid de carbon”, spune Teppo Huovila, Vicepreședinte Calitate, Sustenabilitateși Aprovizionare în cadrul Nokian Tyres.

Obiectivele cheie ale Nokian Tyres în materie de sustenabilitate includ reducerea emisiilor de CO2 în conformitate cu cele patru obiective științifice ale companiei, creșterea ponderii materiilor prime reciclate sau regenerabile în anvelope, asigurarea unei activităţi mai sigure și mai bune, precum și îmbunătățirea sustenabilității lanțului de aprovizionare.

În cursul anului 2023, Nokian Tyres a atins, cu șapte ani înainte de termen, unul dintre obiectivele sale cheie de reducere a emisiilor. Unul dintre obiectivele științifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră ale companiei a fost acela de a reduce emisiile directe de CO2 ale fabricilor sale de anvelope cu 52% pe tona de producție până în 2030, comparativ cu nivelul emisiilor din 2015, dar acest obiectiv a fost deja atins.

Lista celor mai sustenabile companii din Europa se bazează pe o evaluare cuprinzătoare
Indicii de sustenabilitate Dow Jones sunt compuși din liderii corporativi în domeniul sustenabilității, așa cum au fost identificați de S&P Global. Doar cinci companii au fost selectate în Dow Jones Sustainability Europe Index din sectoarele Automobile și Componente auto.

Selecția s-a bazat pe Evaluarea sustenabilității corporative din 2023 realizată de S&P Global, în cadrul căreia Nokian Tyres a obținut 70 puncte din 100. Evaluarea cuprinzătoare se concentrează pe criterii care sunt atât specifice domeniului, cât și importante din punct de vedere financiar. Evaluarea este foarte apreciată de investitori.

Peste 3.500 companii din întreaga lume au fost analizate în evaluarea S&P Global în vederea includerii în Indicii de sustenabilitate Dow Jones. Evaluarea s-a bazat, în principal, pe performanța din 2022 a companiilor.