Studii — December 15, 2023 at 12:33 pm

Binance: aproape jumătate dintre utilizatori se bazează pe cripto pentru a câștiga venituri suplimentare

by

Un sondaj Binance bazat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți a relevat că aproape jumătate (45%) dintre utilizatorii platformei au indicat câștigarea de venituri suplimentare ca fiind principalul lor motiv pentru utilizarea cripto, urmat de economisirea banilor (19%) și compensarea inflației (9%). Mai mult de o treime (36%) dintre respondenți au indicat că atingerea securității financiare și a independenței a fost principala motivație pentru a utiliza cripto pentru economii.

CryptocurrencyMai mult de o treime dintre respondenți au spus că taxele ridicate (19%) și timpul lung de tranzacționare (14%) au fost cele mai mari provocări atunci când este vorba de sistemele și serviciile financiare tradiționale.

Alte concluzii cheie din sondaj:

Egalitate financiară: Majoritatea respondenților (76%) au indicat că cripto poate juca un rol în reducerea inegalității veniturilor sau a disparităților financiare din societate. Acesta reduce dependența de instituțiile financiare tradiționale (19%), este transparent și sigur (18%), oferă acces financiar populației nebancare și nebancare (17%), permite tranzacții transfrontaliere fără intermediari (16%) și oferă un control mai mare asupra activelor și investițiilor (16%).

Cripto pentru câștigarea de venituri suplimentare: Între respondenții ai căror scop principal este să câștige venituri suplimentare din cripto, 23% au indicat că scopul lor era să suplimenteze venitul principal, cu încă 23% utilizându-l pentru a economisi pentru o casă și 21% pentru a investi în alte active digitale.

Cripto pentru cumpărăturile zilnice: Peste o treime (36%) dintre respondenți utilizează cripto pentru achiziții în mod săptămânal, cu mai mult de jumătate (58%) dintre ei utilizând cripto pentru achiziții online, inclusiv achiziționarea de bunuri, servicii, produse digitale, urmată de 12% care o utilizează pentru tranzacții internaționale și încă 12% pentru achiziții în magazine.

Nativii cripto: Majoritatea utilizatorilor nu sunt la început de drum în cripto, cu 59% dintre respondenți care utilizează cripto de 1-5 ani, 14% de peste cinci ani și 12% sunt noi în cripto, activi de mai puțin de șase luni.

Cripto pentru economii: 36% din respondenți utilizează cripto pentru a economisi bani, deoarece oferă securitate financiară și independență, 16% pentru a obține randament mai bun pentru economiile lor și 14% pentru a economisi pentru pensie.

Impactul cripto: Respondenții au împărtășit modul în care cripto le-a influențat pozitiv viața, 20% raportând că a crescut valoarea portofoliului lor de investiții, 18% declarând că le-au fost oferite oportunități de a câștiga venituri suplimentare, 15% putând accesa mai multe servicii financiare, 14% îmbunătățind controlul financiar și 12% beneficiind de tranzacții transfrontaliere mai rapide și mai ieftine.

Rezultatele sondajului se bazează pe un eșantion total de 1.172 de persoane. Sondajul a fost efectuat din 15 noiembrie 2023 până pe 6 decembrie 2023, prin platforma Binance, și a fost accesibil utilizatorilor din Asia și Pacific, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și America Latină.