Networking — December 15, 2023 at 12:50 pm

Switch-urile Zyxel Networks oferă IMM-urilor o soluție eficientă de economisire a energiei

by

Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea cloud securizate și bazate pe inteligență artificială, oferă companiilor o oportunitate de a reduce cheltuielile cu energia, de a eficientiza operațiunile și de a se alinia la obiectivele de sustenabilitate prin intermediul gamei sale de switch-uri cu economie de energie.

Zyxel Networks_PRimage_switch energy saving_788x510În condițiile în care prețurile la electricitate au continuat să crească în ultimii doi ani, studii importante sugerează că întreprinderile mici sunt cele mai expuse, reducerea costurilor fiind o chestiune de supraviețuire pentru multe dintre acestea. Switchurile Zyxel Networks oferă o soluție pertinentă la această provocare, ajutând întreprinderile să identifice zonele în care se poate crește eficiența și se pot lua măsuri de economisire a energiei.

„IMM-urile sunt supuse unei presiuni crescute din cauza provocărilor macroeconomice, în special a creșterii costurilor cu energia”, a declarat Kell Lin, Senior Associate VicePresident – Zyxel Networks Networking Strategic Business Unit. „Aceste întreprinderi au nevoie de tehnologii care să stimuleze eficiența alături de sustenabilitate, ajutându-le să reducă consumul de energie și să economisească bani în același timp. Switchurile noastre, cu funcțiile lor de economisire a energiei, pot oferi câteva câștiguri rapide și un răgaz foarte necesar în aceste vremuri dificile.”

Economii imediate cu programarea PoE
Simplul fapt de a opri dispozitivele conectate în afara orelor de lucru ar putea conduce la economii de sute de dolari pe an pentru companii. Cu ajutorul funcției PoE Scheduling, compatibilă cu switch-urile PoE Smart Managed, Layer 2 Plus și Layer 3 Access PoE de la Zyxel Networks, utilizatorii pot stabili când switch-urile furnizează energie electrică dispozitivelor conectate și la ce oră se va întrerupe automat alimentarea.

Într-un mediu tipic de afaceri specific unui IMM, unde sunt instalate 20 de puncte de acces PoE, programarea acestora pentru a fi oprite în timpul orelor de nefuncționare se poate traduce în economii de până la 365 de Euro pe an. Reducerea costurilor este facil de realizat prin intermediul interfeței de gestionare a switch-ului.

Răcire smart
În plus, față de funcția de programare PoE, anumite switch-uri Zyxel Networks, cum ar fi seria XGS2220, se mândresc cu un design inteligent al ventilatorului. Această inovație reglează automat viteza ventilatorului în funcție de temperatura dispozitivului, împiedicându-l să irosească energie prin funcționarea constantă la putere maximă. Pentru întreprinderile care utilizează zece switch-uri cu un ventilator inteligent, cum ar fi seria XGS2220-54FP, economiile potențiale pe an  ar putea acoperi cu ușurință un expresor de cafea pentru birou.

Mod de consum PoE pentru a optimiza TCO-ul rețelei
Economii suplimentare pot fi deblocate prin intermediul modului de consum PoE al switch-urilor Zyxel Networks. Integrat în switch-urile PoE Smart Managed, Layer 2 Plus și Layer 3 Access, acesta măsoară starea de consum a fiecărui dispozitiv, asigurându-se că acesta primește doar energia de care are nevoie. Acest lucru nu numai că economisește energie, dar rezervă și o mai mare parte din bugetul de energie pentru a găzdui dispozitive suplimentare, reducând costul total de proprietate (TCO) al rețelei.

Zyxel Networks oferă o gamă cuprinzătoare de switch-uri de rețea – de la cele neadministrate la cele de agregare de nivel 3, de la cele autonome la cele administrate în cloud, de la viteze gigabit la cele de 10G – oferind companiilor soluții personalizate pentru provocările lor unice. Pentru a afla mai multe despre switch-urile Zyxel Networks, vizitați: https://www.zyxel.com/global/en/products/switch