Data Center / Storage — December 19, 2023 at 5:48 pm

Datacor: Avansul tehnologic al soluțiilor de inteligență artificială va împinge dezvoltarea de datacentere în România în următorii ani

by

Datacor, liderul local în soluții sustenabile pentru infrastructuri de datacenter, anticipează o evoluție semnificativă în dezvoltarea de centre de date în țară, datorită progresului accelerat al tehnologiilor de inteligență artificială (AI).

Compania DatacorOdată cu avansul tehnologic în domeniul IA și a necesității de procesare și stocare a unui volum din ce în ce mai mare de date, România se află în fața unei transformări remarcabile în ceea ce privește infrastructurile de date, fiind foarte bine poziționată pentru a servi nevoile de centre de date din regiune, susțin experții Datacor.

„Sinergia dintre inteligența artificială și infrastructura de datacenter este fundamentală pentru evoluția sectorului. Expertiza Datacor în domeniul infrastructurii de date poate fi valoroasă în susținerea industriei de datacentere în contextul expansiunii fără precedent a tehnologiilor AI. Prin soluțiile noastre avansate și sustenabile, Datacor își propune să răspundă noilor cerințe impuse de progresul inteligenței artificiale, contribuind la evoluția și eficiența centrelor de date. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a livra soluții durabile, adaptate nevoilor specifice ale companiilor, contribuind astfel la inovația continuă în cadrul industriei de datacenter”, a declarat Aurel Dosan, Chief Sales Officer în cadrul Datacor.

Experții Datacor prezic o creștere semnificativă în implementarea și extinderea centrelor de date în România, atât în 2024, cât și în următorii ani, pentru a răspunde nevoilor variate ale aplicațiilor de IA din tot mai multe industrii. Astfel, compania Datacor se angajează să ofere soluții personalizate care să abordeze provocările specifice ale sarcinilor de lucru AI în centrele de date, evidențiind necesitatea unor soluții care să se concentreze pe eficiența energetică și durabilitatea infrastructurii.

„Progresul continuu al tehnologiei de inteligență artificială va genera o cerere tot mare mare pentru capacități de procesare și stocare a datelor în datacentere moderne și eficiente. Datele sunt motorul inovației în această eră digitală tot mai dezvoltată, iar dezvoltarea de datacentere eficiente și flexibile devine vitală pentru susținerea progresului continuu al inteligenței artificiale în diverse domenii, precum industria medicală, financiară și multe altele. Compania Datacor rămâne dedicată furnizării de soluții avansate și durabile pentru infrastructurile de datacenter, contribuind astfel la evoluția tehnologică a țării”, a explicat Aurel Dosan.

Datacor își asumă un rol proactiv în furnizarea de soluții și expertiză specializată pentru a aborda provocările și oportunitățile în evoluția rapidă a infrastructurii de datacenter, adaptându-se cerințelor din ce în ce mai complexe ale companiilor din regiune.

„România posedă avantaje strategice distincte pentru dezvoltarea centrelor de date, inclusiv o proporție substanțială de surse regenerabile de energie verde și disponibilitatea unor terenuri mari la prețuri mai competitive decât cele găsite în alte părți ale Europei. Întrucât industria centrelor de date din România este încă la început, există potențial mare pentru România în a explora oportunitățile pe care țara le poate oferi operatorilor de centre de date, pentru a susține dezvoltarea sectorului în anii următori”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Integratorul de soluții de comunicații și infrastructuri inteligente Datacor își propune să ofere soluții mai sustenabile și mai eficiente energetic pentru centrele de date din România și să încurajeze companiile să se alinieze la noile tendințe și inovații tehnologice în ceea ce privește soluțiile de infrastructură.
Datacor este unul dintre principalii integratori de sisteme de electrice, telecom și securitate din România, ce a raportat venituri de peste 7 milioane euro în prima jumătate a acestui an, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Performanța s-a datorat noii linii de business “Green Energy”, lansată de companie  în a doua jumătate a anului precedent.

Datacor a lansat anul trecut noua divizie numită Datacor Green Energy, prin care oferă o suită de soluții de energie solară fotovoltaică (PV), pentru a ajuta companiile România să genereze energie regenerabilă pentru propriul consum. Compania asigură, astfel, proiectarea, instalarea și întreținerea completă a sistemelor fotovoltaice, ocupându-se de toate detaliile procesului de instalare a noilor soluții, de la planificare, validarea legală, documentație tehnică, permise, aprobări, implementare și mentenanță.