COMUNICATE — December 27, 2023 at 4:02 pm

Baccarat: Introducerea în Lumea Eleganței Jocului

by

Jocurile de noroc sunt la mare căutare și de mare interes, de când internetul a facilitat accesul a milioane de oameni la cazinourile online. Mai cu seamă această popularizare s-a majorat de când pandemia a ținut întreaga planetă în izolare și de când s-au căutat diverse metode de relaxare și de evadare din monotonia de-acasă, cât să se dorească să se regăsească în confortul căminului ce s-ar fi putut experimenta în mod normal în exterior.

clubitc-baccaratDacă unele persoane erau deja familiarizate cu versiunile virtuale ale jocurilor de cărți, a celor cu zaruri sau a păcănelelor, altele abia ce au luat contact cu acest univers de gambling și nu s-au declarat dezamăgite. Printre cele mai accesate jocuri s-au numărat, aproape de fiecare dată, fie pokerul, jocul de Blackjack sau Baccarat, când vine la sesiunile de jocuri de cărți.

De altfel, despre cel din urmă am și vrea să povestim, pentru că ni se pare că se știu atât de puține despre acesta și ar fi păcat să fii privat de câteva detalii de culise, ca să îți dai seama ce îl face atât de bun și interesant. Pentru că dincolo de ideea de distracție, de oportunități de câștig cu bonus fără depunere, de anticipare, de strategii și calcule, contează că are o poveste frumoasă în spate, una pe care ar cam trebui să o cunoști.

Istoria jocului de Baccarat

Se crede despre Baccarat că și-a început istoria undeva în Italia medievală, în urmă cu vreo 500 de ani. La început acesta era un joc rezervat în principiu celor din clasele privilegiate, pentru ca acum să existe în mai multe variante, jucându-se în cazinourile din întreaga lume, atât online cât și offline. Cu toate că încă sunt dezbateri pe punctul clar de start, cei mai mulți atribuie acest joc unui bărbat pe nume Felix Falguiere sau Falguiere. Inițial acesta era cunoscut că “baccara”, care se traduce prin “zero”, pentru că inițial zecarii și valeții se calculau cu valoare zero.

Dacă este să mergem și mai în urmă ca timp, mulți istorici sunt de părere că Baccarat are la bază o veche legendă etruscă, a unei tinere fecioara a cărei soartă depindea de aruncarea unui zar cu noua fețe – și acolo, ca și aici, ce este sub șase înseamnă ceva negativ și înseamnă că ai pierdut. Totodată, la începuturi se impunea prezența a patru dealeri, iar fiecare jucător avea ocazia să fie bancher, putându-se face și pariuri unul împotriva altuia – acum există un singur dealer, pariurile sunt în general plasate împotriva casei, iar casa servește și ca bancher.

Evoluția jocului Baccarat

Jocul a ajuns să fie înfățișat în mai multe scene de film, să fie subiect de dispută printre personaje din cărți sau seriale, în principiu să fie un joc necruțător și fantastic prezentat. Încercăm să punctam mai jos câteva date importante:

● există rădăcini ale jocului în China sau ceva similar, din perioada 960-1279 î.Hr., a unui joc cunoscut ca Pai Gow și care se traduce “faci nouă”
● în secolul al XIV-lea jocul era deja foarte popular în Franța, nobilii fiind cei care îl încercau și se bucurau de toate provocările sale
● pe la 1700 se crede că Baccarat atinsese apogeul, pentru că deja era răspândit pe tot continentul european, fiind doar o chestiune de timp până să fie cunoscut la nivel global
● în secolul al XIX-lea Baccarat deja avea o foarte mare atenție din partea entuziaștilor jocurilor de noroc

Jocul preferat de elită – de ce?

Cu reguli ușor de învățat, baccarat a evoluat de la un joc banal la unul dintre cele mai cunoscute și dorite. Așa cum precizam, la început a debutat prin Italia, fiind preferat de elita societății, de persoane care se adunau la întruniri sociale ale aristocraților – era ceva cu acces exclusiv – ai putea spune că este un joc perfect pentru oamenii care apreciau arta de a juca și eleganța, fiind totodată vorba de tradiții și ritualuri.

Procesul de joc implică acțiuni care atrag atât jucătorii, cât și spectatorii, fiecare etapă adăugând noi emoții, putând spune că este vorba despre un spectacol care depășește simplul pariu, iar tocmai asta plăcea atunci și încă cucerește acum, devenind în timp un simbol al prestigiului.

Baccarat în diferite zone din lume

Cu alte cuvinte te vom plimba pe la câteva destinații importante unde se joacă Baccarat, ca să îți faci o idee despre ce oferă. Cine știe, poate chiar ajungi într-un city-break și ai vrea să fii pregătit, nu-i așa? Iată câteva aspecte care sunt tare faine, când vine vorba despre dinamica jocului:

● în America, Baccarat se joacă pe la cazinouri din zone exclusive, cu miză mare, făcându-l un joc sinonim cu opulența, mai ales în cazul locațiilor terestre, preferată fiind versiunea Punto Banco
● prin contrast, în Europa jocul se practică de către oricine, fără vreun criteriu anume de eliminare, iar aici versiunea favorită este Chemin de Fer, punându-se mai mult accent pe ideea de socializare
● în Asia, Baccarat este un fenomen cultural și spunem asta pentru că este foarte căutat și se țes în jurul său o grămadă de superstiții, ținând cont de toate numerele care îi fac regulile. În plus, se joacă mai ales de turiști prin Singapore și Macao, când se caută o vacanță orientală.

Concluzie

Cu siguranță că nu am reușit să cuprindem aici tot ce ai putea și ar merită să știi despre acest joc, dar avem certitudinea că te-am făcut suficient de curios cât să vrei să știi mai multe despre și să îl încerci măcar o dată. Cu siguranță că cel mai bine îți dai seama de potențialul jocului abia când îl testezi pe propria piele și ar fi păcat să nu îl experimentezi măcar o dată!