COMUNICATE — December 27, 2023 at 12:13 pm

Proiectul Tech Nation Digital SME la bilanț

by

Imagine1Proiectul „Tech Nation Digital SME” a ajuns la final. Implementat de Consiliul Național al IMM-urilor din România, proiectul a avut ca țintă atât angajați, cât și companii, scopul lui fiind îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale al angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC și SNCDI din regiunile Sud Muntenia și Sud-Est (mai puțin ITI Delta Dunării).

Respectând obiectivele asumate, peste 300 de angajații din IMM-uri au finalizat cursurile organizate în cadrul proiectului „Tech Nation Digital SME”. Astfel, 121 de persoane au finalizat cursul de competențe digitale de bază, alte 66 de persoane pe cel de social media și un număr egal pe cel de comerț electronic, 31 de angajați s-au specializat în securitate cibernetică și 19 persoane în aplicații mobile, urmând cursurile dedicate în cadrul proiectului. Cunoștințele obținute vor putea fi utilizate atât în scop personal cât și profesional, pentru îmbunătățirea statutului pe piața forței de muncă și creșterea competitivității întreprinderii în care activează absolvenții.

De asemenea, în cadrul proiectul „Tech Nation Digital SME” s-au întocmit programe de învățare pentru 72 de IMM-uri, pentru ca acestea să poată elabora și introduce programe de învățare la locul de muncă, axate pe alfabetizarea digitală a angajaților, care să permită anticiparea și adaptarea la evoluțiile specifice mediului economic actual.

Proiectul „Tech Nation Digital SME” (Cod My SMIS – 143034) este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și are o valoare totală de 4.665.731,06 lei, din care 4.665.731,06 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.